Referenties

Geweldige referentie Tjeerd en Jouke Elzinga

  • 16-5-2015

Het komt binnen via een omweg, en het is ook bijzonder jammer dat onze naam er niet bij vermeld wordt, maar de duif welke vorige week een derde vloog in de afdeling vanaf Quievrain heeft als vader een duif welke bij ons op de hokken werd gekweekt.

De stamboom op pipa laat zien dat de NL09-2089553 "Black Beauty" de vader is van de duif welke als derde de finish wist te behalen. Tevens is hij vader en of grootvader van de 3e NPO Pommeroeul en de 4e NPO Morlincourt. Blijkbaar geen verkeerde. Black Beauty is een halfbroer van onze Macho Woman welke een groot aantal top tien noteringen bij elkaar vloog bij ons en inmiddels op het kweekhok zit.

Op pipa een mooi verhaal hierover waarbij, zoals gezegd, helaas staat aangegeven dat het een duif van Pieter Veenstra betreft. Als we de verdere stamboom van deze duif bestuderen dan is dit onjuist dus. Het betreft wel een duif welke we hier in Donkerbroek uit twee rechtstreekse van Pieter Veenstra gekweekt hebben. Echter om te spreken van het ras Pieter Veenstra gaat wat te ver en compustam geeft de keus om te kiezen tussen ras of fokker. In dit geval had hier dus horen te staan Comb. Van der Stouwe-Douna, immers verderop in de stamboom zien we ook namen als Van der Veen en Geerlings- Van Duin toch ook zeker geen "rassen" maar namen van fokkers.

Gelukkig kennen we de Elzinga's goed genoeg en is dit zeker niet bewust gebeurd. We hebben hier per slot van rekening te maken met een paar grote kampioenen die er veel zo niet alles voor over hebben om de absolute top te behalen. Mannen gefeliciteerd met alle successen tot nog toe en natuurlijk ook alle succes voor de komende vluchten!

Vandaag al even kontakt gehad met Jouke en hij gaf aan uiteraard geen probleem te hebben met bovenstaand verhaal. Topmelkers daar in Harkema!

Zie hieronder de stamboom zoals op Pipa staat weergegeven

.

 

 

Terug