Referenties

Richard van der Horst Smilde

  • 18-8-2009

Eerder dit jaar op de verkoop in het  Brabantse kocht ik s`avonds laat een prachtige doffer en een blauwe duivin, dit van sjaan van der Berg die helaas moest stoppen daar hij door omstandigheden niet langer met duiven kon spelen, enige weken later is hij helaas overleden zoals ik  van Andre begreep.

De duivin die ik aldaar kocht heb ik gezet tegen een doffer die ik kreeg van Comb.v.d Stouwe – Douna en wel een zoon uit hun super duivin met meer dan 21 kinderen kleinkinderen met een 1e prijs…Uit dit koppel hebben we oa de 515 gekweekt, afgelopen weekend met de harde zuidwesten wind kwam zij tegelijk met 3 andere hokgenoten precies uit de goede richting en viel meteen als eerste het hok binnen, ik loop rustig naar het hok lachend en vrolijk daar ik alles wat ik moest klokken er in 1 keer was en had nog geen andere duif gezien…hok staat 90 meter bij het huis vandaan…

Om een heel lang vervelend verhaal kort te houden, de antenne werkte niet, duiven werden niet geconstateerd.Na dat de antenne eenmaal werkte konden we 1 duif klokken en toen werkte het weer niet, met unikon gebeld, klok een 30 seconden uitgehad en toen weer aan en toen kon het klok feest beginnen….pffff snel vergeten.

Overigens wel 60% prijs en top gedraaid.Maar goed, als telt niet maar had de klok het gedaan hadden we 2 TT duiven op zeker gehad nu helaas pas de 20e tegen 1431 d.Waaronder dus op zeker de 515. Uit de combinatie van jullie duiven heren!!

De 2e duif de 560 komt uit de Bergeijk doffer die ik ook op die verkoop kocht x een dochter van de shimano van bongers beste dagfond duif van Nederland over 3 jaar genomen. Hij is over de laatste 3 jonge duiven vluchten veruit mijn beste en volgens gjb een belofte voor volgend jaar op de dagfond…

Mannen ik ben trots op de duiven die ik van jullie heb en dankbaar voor het vertrouwen!Andre, ik ben jou heel dankbaar dat je me op deze verkoop hebt gewezen, de eerste kinderen doen het echt super.

Terug