Referenties

Thomas van Olphen Appelscha succesvol met rechtstreekse Eijerkamp via ons

  • 20-6-2020

Tot slot gaan we naar Appelscha, naar onze clubgenoot Thomas van Olphen. Op de eerste de beste (trainings) vlucht van dit jaar was het gelijk Bingo voor Thomas. Van Duiven was zijn NL18-5151444 alles en iedereen te snel af. Een eerste in groot verband dus en dat tegen 5.142 duiven.

De winnende duif kweekte Thomas uit een doffer welke hij van ons heeft gekregen. Het betreft een rechtstreekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp uit Brummen. In 2016 had ik een aantal testjongen op de hokken waarmee gevlogen is. Na het jonge duivenseizoen vond de gebruikelijke selectie plaats en qua vliegprestaties kon de NL16-1254219 helaas niet blijven.

Echter het betrof een wel heel fijne doffer met een afstamming die klinkt als een klok. Na goedkeuring van de familie Eijerkamp besloten om, de toen nog als jeugdlid spelende, Thomas met deze doffer te verblijden. Langs vaderskant een Van Loon en langs moederskant een rechtstreekse van Bas & Gerard Verkerk.

Afgelopen zaterdag was het weer raak voor Thomas, die zijn duiven tot nog toe dit jaar goed op de rit heeft. We vlogen Chimay en Thomas wist met zijn NL19-1215809 beslag te leggen op de 9e plek in de afdeling tegen 19.494 duiven. In onze eigen vereniging werd het een 3e plaats. En laat deze duif nu niet uit dezelfde doffer komen van de familie Eijerkamp!

Prachtig werk Thomas en doe vooral zo door, het is je zeker meer dan gegund!!

Terug