Referenties

Gerard Heinhuis wederom top met dochter Wonderkoppel

  • 4-9-2018

Afgelopen zaterdag de eerste natourvlucht van dit jaar vanaf Gennep. Het werd mooi duivenweer en niet alleen op onze eigen hokken waren we succesvol met twee duiven bij de eerste tien van de afdeling maar ook elders kwamen nazaten van onze hokken goed af.

 

In de loop van zaterdagmiddag kwam de melding uit Steenwijk. Het was niemand minder dan Gerard Heinhuis, de mirakelman uit Steenwijk, die als tweede finishte in de afdeling Friesland '96 tegen 14.228 duiven.

Navraag leverde op dat het wederom een direct kind uit Gerard zijn wonderkoppel betreft. Het was de NL17-1679170 duivin welke voor deze topprestatie zorgde, de moeder komt uit zoon Rolex van Pieter Veenstra x dochter Mr. Branco. De stamboom geeft een ander ringnummer aan, overigens ook een eerste prijswinnaar maar de ouders zijn de juiste! De zoveelste overwinning in groot verband uit dit vermaarde koppel!

Wat overigens wel weer bijzonder is, de moeder van de zowel de 1e als de 2e duif van De Jong in Drachten (zie vorige referentie) is een volle zuster van vrouwelijke helft van het wonderkoppel van Gerard Heinhuis!

 

Terug