Laatste nieuws

Sens gelost om 7.00 uur, Weert volgt om 8.15 uur. Mooie dubbelslag!

  • 10-6-2017

Hier in Donkerbroek, en neem aan in heel groot deel van Nederland, een prachtige start van de dag. Volop zon, blauwe luchten niet te veel wind kortom mooi zomerweer op komst!

In Sens zijn de duiven inmiddels gelost om 7.00 uur bij een matige zuid zuidwesten wind. De dagfondduiven zullen het niet extreem zwaar krijgen vandaag ook al blijft het natuulijk altijd nog tussen de 6 en 7 uren vliegen hetgeen geen kleinigheid is.

De duiven in Weert wachten nog, nader bericht rond 8.30 uur zo wordt aangegeven. Wat de reden daarvan is wordt nog niet aangegeven maar zal wellicht met matige zichten en of inversie te maken hebben.

Verwachten aankomsttijden Sens is nog niet zo eenvoudig om in te schatten. Grote vraag is wat gaat de wind doen, neemt hij behoorlijk in kracht toe of juist andersom? Ik zou zeggen klokken tussen 13.00 uur en 13.20 uur moet toch kunnen.

Inmiddels is ook Weert er uit. Om 8.15 uur heeft in het Limburgse het startschot geklonken voor de vitesse vlucht vanuit Weert. Dit belooft een mooi vluchtje te worden onder ogenschijnlijk ideale omstandigheden. Of het ook zo uitkomt zullen we afwachten.

Verwachte aankomsttijd van Weert tusen 10.20 uur en 10.30 uur.

Vanuit de goede hoek, boven de hoogspanningdraden weg, komt onze NL15-527 "Sjan" (Ouwerkerk x Nico & Ivo van der Veen) aangezweefd. Iets te weinig "doel" om gelijk op de plank te vallen maar na een viertal kleine rondjes geklokt om 10.18 uur, snelheid 1.620,5 mpm. Een mooie tijdduif gelet op de meldingen tot dan toe.

Vervolgens een viertal minuten wachten waarna ze prima vallen. Kortom een eenvoudige vlucht waarbij de overwinning weer bijgeschreven kan worden.

Op naar vlucht twee!

Je kijkt stiekum naar de goede hoek en dan plots komt scheef over het hok vanuit het noord oosten onze NL16-631 "Dolce Barchetta" uit Chicago Silver x Dolce 08 aanschieten om geklokt te worden om 13.24 uur, snelheid 1.503 mpm.

Het vervolg is redelijk tot goed, met enige regelmaat vallen de duiven.

Zoals het nu lijkt een mooie tijdduif waar we uitermate blij mee zijn. In de club lijkt het vandaag een dubbelslag te worden zelfs!

Het is inderdaad een dubbele overwinning geworden. De uitslag van de vitesse vlucht Weert tegen 346 duiven is: 1,6,13,15,16,21 enzovoort met totaal 19 van de 30 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

De uitslag vanaf de dagfondvlucht Sens tegen 85 duiven: 1,4,7,12,21 dus precies 5 op de uitslag van de 10 ingezette duiven 1 op 4 gerekend.

Resumerend, ontzettend blij met de twee overwinning waarbij we veel meer verwacht hadden van de vitesse vlucht hetgeen niet echt zichtbaar is geworden op de uitslag maar daar tegenover staat dat we misschien wel veel minder van de fond uitslag hadden verwacht. Kortom toch zeker blije gezichten hier!

Uitslag Weert afdeling Friesland 96

Uitslag Weert samenspel E1

Uitslag Weert District 3 afdeling Friesland 96

Uitslag Weert rayon Frisia Oost

Uitslag Weert P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

Uitslag Sens afdeling Friesland 96

Uitslag Sens samenspel E

Uitslag Sens district 3 afdeling Friesland 96

Uitslag Sens rayon Frisia Oost

Uitslag Sens P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug