Laatste nieuws

Onderweg naar Sens!

  • 8-6-2017

Tien atleetjes ingekorfd voor de tweede dagfondvlucht van dit seizoen. Als het goed is brengt de firma Vlasman ze naar het Franse Sens, afstand 575 kilometer tot onze hokken hier in Donkerbroek.

Vijf heren en dus ook vijf dames mogen voor ons proberen de puntjes in de wacht te slepen. Het lijkt geen hele grote klus te worden. Overal wordt een zuid tot zuidwesten wind verwacht waarbij de temperatuur goed is en de buien vrijwel achterwege zullen blijven. Althans...........dat is wat ze nu voorspellen, ik hou mijn hart al weer vast want wat zitten ze er tegenwoordig toch vaak naast met het voorspellen van het weer. En dan te bedenken dat het ook nog maar donderdag is!

De twee aangewezen duiven zijn de NL14-310 "Evert Jan" en de NL15-491 "Alyonne". Ook hier hebben we het eerlijk verdeeld tussen de geslachten.

Hoe het zal verlopen weten we natuurlijk niet maar we kunnen in ieder geval met een gerust gevoel gaan slapen de komende nachten want we hebben er alles aan gedaan en ze stonden er ook meer dan puik op! De trainingen waren bijzonder goed, de eetlust ook prima, er is gezwommen, de uitwerpselen zien er uitzonderlijk goed uit kortom wat wil een duivenmelker nog meer. Ja eerste prijzen!

Morgen zullen we nog 30 stuks inkorven voor de vitesse vlucht vanaf Weert. Naar deze vlucht kijken we ook zeker niet met minder belangstelling uit. Nogmaals laten we hopen op mooie omstandigheden. Dat de wind een keer van achteren zit heeft niet onze voorkeur maar wellicht is het voor onze duiven ook wel een keer prettig.

Overigens in de vereniging door 12 leden 85 duiven ingekorfd. Het aantal duiven mocht wel wat hoger zijn maar daar staat tegenover dat er toch 12 leden in competitie zijn en dat is bijzonder mooi!

Terug