Laatste nieuws

Ideaal een koppel taxus scheerders in de hokken!

  • 5-6-2017

We hebben ze natuurlijk primair voor de wedvluchten maar de heren en dames bij ons op de hokken moeten er natuurlijk wel wat voor doen. En dat niet alleen tijdens de wedvluchten maar door de week dient er ook gewerkt te worden.

Zoals het plaatje bij dit stukje tekst laat zien worden ze dagelijks ingezet om de taxus planten om de deur te scheren. En dat gaat uitstekend.

Komende week gaan we een kleine stijger om de planten heen bouwen zodat ze er weer goed bij kunnen om het restant af te maken. Ach ja een soort tweede tak zeg maar.

Vanmorgen nog even op pad geweest met de thuisblijvende duiven van zaterdag welke bestemd zijn om komend weekend ingezet te worden voor de dagfond en of vitesse.

Voor het gemak maar alle duivinnen meegenomen en een handvol doffers. Eerst de doffers losgelaten in Frederiksoord en een kwartier later gevolgd door de duivinnen. Beide "parturen" hebben er precies 19 minuten over gedaan en bij thuiskomst was alles weer present of één duivin na die een tiental minuten later op appèl verscheen.

De jonge duiven hebben vanmorgen uitstekend gevlogen. Nu we ze een dikke week aan het jonge duivenvoer hebben beginnen ze gelijk meer te trekken. Dat beeld zien we ieder jaar weer, toch wel bijzonder eigenlijk dat een andere samenstelling van eten de vlieglust kan opwekken. Bijzonder maar ook wel weer logisch natuurlijk, het is in het mensenleven al niet anders.

Terug