Laatste nieuws

Drie achterkleinkinderen Mr. Branco winnen een eerste bij Heinhuis en Schuiling

  • 4-6-2017

Ondanks dat we een paar moeilijke dagen achter de rug hebben ten aanzien van de zeer matig verlopen dagfondvlucht vanaf Pontoise vorige week werden er ook een paar mooie resultaten gemeld door anderen behaald met duiven welke van onze kweekhokken komen.

Vorige week stond voor Gerard Heinhuis uit Steenwijk de dubbelvlucht Pontoise & Wijchen op het menu. Van Wijchen weten we dat het een enorm vlot verlopen vlucht is geworden en van Pontoise weten we dat het precies andersom is afgelopen met hier en daar nog behoorlijk veel achterblijvers.

Beide vluchten werd echter een prooi voor Gerard Heinhuis in zijn eigen vereniging en ook in rayon West waren het twee topnoteringen.

Op Wijchen wist zijn NL16-698 als eerste te finishen in de club tegen 159 medestrijders. Enkele uren later was het Gerard zijn NL15-628 die eveneens als eerste finishte in de club tegen 180 duiven vanaf het Franse Pontoise.

In rayon West werd het een 4e tegen 719 duiven op Wijchen en een 3e tegen 974 duiven op Pontoise.

In beide gevallen betreft het kinderen van Gerard zijn NL12-1045548 welke bij ons op de hokken gekweekt is. Het is een jong uit Explorer II (zoon Rolex van Pieter Veenstra) x Double Branco uit Mr. Branco x dochter Branco Jr.

 

De tweede melding kwam vanmorgen van Edwin Schuiling uit Ekehaar.

Gisteren stond voor afdeling 10 de vlucht Quievrain op het programma. Voor de duiven van Edwin Schuiling uit Ekehaar een afstand van rond de 347 kilometer.

Het werd voor Edwin een vlucht met twee gezichten. De overwinning smaakte hem uitstekend echter het feit dat hij een kwartier moets wachten maakte hem droevig.

Echter in PV de Luchtbode in Assen tegen 361 concurrenten finishte de NL16-1056049 als eerste. Een mooi resultaat hetgeen in groter verband betekende een 8e rayon 2 tegen 1.856 duiven en een 20e in de afdeling (rayon 1 t/m 4) tegen 6.604 duiven.

De winnaar van deze vlucht in de Luchtbode komt uit twee rechtstreekse duiven van ons te weten de NL12-536 x de NL14-217 kortom een 100% duif van Van der Stouwe-Douna en dat doet ons weer goed. Het is tevens een volle broer van de NL16-041 welke als jong vorig jaar duifkampioen Fond Noord werd.

Welgeteld drie overwinningen (in clubverband) behaald met drie verschillende achterkleinkinderen van onze Mr. Branco. Het is toch echt wel een kweektopper van formaat. Het bijzondere en het mooie is dat de kleinkinderen en de achterkleinkinderen het ook goed blijven doen. Betekent dat het met de genen van deze oude rakker wel goed zit.

Heren dank voor het doorgeven van de mooie resultaten en van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Terug