Laatste nieuws

Dat wordt nog lastig vandaag, akelig weer toch los! Prima verloop!

  • 3-6-2017

Het lijkt zo te gaan als we gisteren misschien wel een beetje in gedachte hadden maar niet allemaal hardop durfden uit te spreken. Het lossen kon wel eens heel lastig worden vandaag, morgen lijkt het behoorlijk beter.

Gisteren vroeg compagnon Henrie nog zullen we de duivinen tonen, ik antwoorde toen nog van doe maar niet want ik moet nog zien of ze gelost worden morgen 50/50 gaf ik aan. Normaal tonen we nooit maar een enkele keer willen we dat nog wel eens doen. De uitwerking daarvan is er nog wel eens maar dan moeten ze wel een mooie vlotte vlucht hebben en niet een hele dag en nacht extra in de mand zitten.

Rond de klok van 8.30 uur vallen de eerste regendruppeltjes in Donkerbroek, het zet niet door zoals het nu lijkt maar toch. Het plaatje van onze zonnewijzer in de tuin toont aan dat er sprake is van een beetje gespetter.

We zullen rustig moeten afwachten en wellicht zelfs wachten tot morgen. Nu al een beetje blij dat er een stuk of 10 thuis zijn gebleven die vrijwel allemaal mee zouden kunnen naar de volgende dagfond vlucht. Voor wat het waard is overigens, maar het gevoel wil ook wat!

Net op het moment dat de gedachte door mij heen schoot van wat is het toch akelig vies weer kreeg ik het berichtje van SMS duif met de mededeling dat de duiven gelost zijn om 9.45 uur bij een westen wind. Dus toch nog was wat door mij heen schoot. De westen wind zal veel goed doen en zeker de eerste duiven zullen geen centje pijn hebben. Voor de latere gasten kon het wel eens moeilijker worden vandaag maar goed ze zijn allemaal goed geprepareerd aan de start gebracht dus ze kunnen een stootje verdragen.

Waarom akelig vies weer? Wel het is stil in de lucht, toch wel een beetje wind op de "grond" maar geen vogels in de lucht hier een "vieze" lucht en stekende zon maken dat ik op die gedachte kwam. Daar komt bij dat als we de buienradar raadplegen dat de paraplu er vanmiddag nog bij op moet. Echter dit laatste kan ook maar zo andersom zijn tegenwoordig, de voorspellers zitten er helaas te vaak naast.

Verwachte aankosmttijd vind ik wel bijzonder lastig vandaag, toch denk ik dat de eersten rond de 1.300 mpm moeten kunnen maken. Klokken ergens tussen 14.10 uur en 14.25 uur moet kunnen denk ik.

Bijna vanuit de goede hoek meldt onze NL16-552 (taartjong) uit Ouwerkerk x Greace zich om vervolgens de nodige rondjes te vliegen voordat hij op de plank valt en geklokt wordt om 14.06 uur hetgeen een snelheid van1.360 mpm betekent.

Achteraf gezien had hij beter maar direct op de antenne neer kunnen ploffen want het kost hem daardoor wel het goud voor vandaag in de club. De eerste wordt nu geklokt door J. & S. Timmermans, gefeliciteerd hiermee!

Het vervolg is zondermeer goed te noemen, ze komen behoorlijk vlot af en dat is een dikke meevaller deze week. Kortom ondanks de nodige twijfels vooraf lijkt het bijzonder goed verlopen te zijn en dat is mooi meegenomen zowel voor de duiven, de liefhebbers als de organisatie!

Het is een mooie uitslag geworden waar we zeer content mee zijn! Tegen 264 medestrijders in de club werd het: 2,3,4,7,8,16,17 enzovoort met totaal 17 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Helaas nog één duivin onderweg welke is binnengelopen in Stoutenburg, dinsdag zelf maar even ophalen.

Uitslag Chimay afdeling Friesland '96

Uitslag Chimay Samenspel E

Uitslag Chimay district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Chimay rayon Frisia Oost

Uitslag Chimay P.V de Griffioen Oosterwolde

Terug