Laatste nieuws

Onderweg naar Chimay

  • 2-6-2017

Tjonge dat is lang geleden! Het is zeker meer dan 10 jaar geleden dat we voor het laatst in Chimay hebben staan lossen. En zowaar vannacht wordt er weer richting Chimay gereden, blijkt wel een nieuwe lossingsplaats te zijn inmiddels. De "oude" afstand is voor onze duiven 356 kilometer, de nieuwe coördinaten ken ik niet dus dat is nog even afwachten.

Voor ons 30 duiven in de strijd. Precies 20 doffers en 10 duivinnen. Betekent dus dat we er voor gekozen hebben om een aantal thuis te houden. Of het verstandig is weten we niet maar we weten wel dat er nog een mooie hand vol vluchten staan te wachten en die willen we natuurlijk wel allemaal graag mee doen.

De twee aangewezen duiven zijn dit keer doffers te weten de NL15-553 "Onana" en de NL15-691 "Breitling". Beide doffers stonden er goed op en hebben de afgelopen weken laten zien dat ze in goede doen zijn. Laten we hopen dat ze dit voortzetten.

In de vereniging door 17 leden 264 duiven ingekorfd. Er werd mij gevraagd wat ik er van denk morgen. Een simpele vraag maar lastig om daar iets zinnigs over te zeggen. Als we geluk hebben kunnen ze er rond het middag uur uit. Als we pech hebben dan wordt het zondag. Maar zoals zo vaak de voorspellingen van vandaag zijn waardeloos voor morgen. Laten we hopen dat het mee gaat vallen.

Morgen vlug weer terug!

Terug