Laatste nieuws

Ze gaan weer als de brandweer!

  • 30-5-2017

Het is toch ongelooflijk, na zo'n lastige vlucht van afgelopen zaterdag en dan vanavond al weer zo ontzettend goed en vooral hard trainen.

Heb ze meerdere keren zien gaan en dan staat de turbo er echt op. Ze scheren de toppen van de bomen en weten de obstakels onderweg nog maar net te ontwijken. Wel mooi om te zien, waarde heeft het volgens ons niet al denken we wel dat het qua gezondheid wel goed zit als ze zo te keer gaan.

Helaas nog 7 achterblijvers van de dagfond hier. Dat is altijd een jammerlijke zaak maar hoort mijns inziens een beetje bij fond spelen. Velen zullen het wellicht niet fijn vinden als ik dit zo weg schrijf maar mijn (inmiddels jarenlange) ervaring leert toch dat het zo is. Als het mis gaat op de dagfond dan is het vaak goed mis en dat is heel vaak het verschil met de midfond en de vitesse. Gelukkig, en de eerlijkheid gebied dat te zeggen, gaat het ook op de dagfond heel vaak zeer goed. Maar als het dan even niet zo loopt als het moet lopen is het veelal bingo. Tot slot dienen we zeker op te merken dat er ook duiven in de mand gaan die een dergelijke vlucht gewoon niet aan kunnen. En dan niet qua gezondheid en conditie maar vooral qua aanleg.

En natuurlijk worden er ook regelmatig duiven verspeeld op het kortere werk maar we moeten niet vergeten dat we ook bijna 6 keer zoveel vitesse / midfond vluchten hebben dan dagfondvluchten.

Ten aanzien van afgelopen zaterdag zoek ik toch echt de "schuld" bij ons zelf. Er wordt weer veel te "driest" ingekorfd is mijn gedachte. Het is immers dagfond! Die belachelijke en sterk overgewaarde teletekst lonkt weer! Ja prachtig allemaal en ook echt wel mooi als je er op mag staan (hetgeen we uit eigen ervaring weten) maar het is eigenlijk te zot voor woorden allemaal.

Iedereen zijn eigen voorkeur en dat moet ook vooral zo blijven maar we moeten zo langzamerhand de zaakjes wel in de juiste proporties blijven zien en vooral op waarde blijven inschatten en nog belangrijker daar ook naar handelen. Vandaag hebben de overnachters weer hun duiven ingekorfd. Ook een discipline waar alleen de goede duiven zich van voren kunnen laten zien en over enkele weken zien we de teletekst uitslagen weer staan. Een 1e van Limoges tegen 2.388 duiven of zoiets......mooi....maar......Ach ja ieder zijn ding en toch zullen we met zijn allen door één deur moeten want anders houden we het op termijn niet draaiende binnen onze hobby!

Op naar Chimay!  Met de training van de duiven zit het wel goed in ieder geval.

Terug