Laatste nieuws

Zomer! Pontoise gelost om 6.30 uur, Wijchen om 7.30 uur

  • 27-5-2017

Zaterdagmorgen 6.30 uur een start van een prachtige dag als we naar het weer kijken. Laten we hopen dat het ook een prachtige dag gaat worden ten aanzien van de twee vluchten Pontoise en Wijchen.

Het zonnetje is al volop aanwezig en je zou zeggen, lossen die duiven. Overigens geen enkel idee hoe het elders in het land is. De grasdrogerij is in vol bedrijf getuige de foto die ik zojuist nam.

Wellicht wordt er rond de klok van 7.00 uur gelost en dat zou fantastisch zijn natuurlijk.

Er is inmiddels gelost in Pontoise om 6.30 uur bij Zuid Oosten wind kracht 3. Lastig inschatten wat de wind onderweg allemaal nog doet. Verwachte aankomsttijd hou ik dan ook ruim aan, klokken tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Nu hopen dat Wijchen er ook snel achteraan kan.

En ook Wijchen is er uit! Een lossing om 7.30 uur bij eveneens een Zuid Oosten wind kracht 3. Strak blauwe lucht zeker niet te warm dus klokken tussen 9.00 uur n 9.15 uur.

Geniet van de aankomsten vandaag ze zullen zeer waarschijnlijk bijzonder zijn!

En mooi waren ze weer die aankomsten! Recht vanuit de goede hoek komt een blauw band duivin aangevlogen om na een klein rondje op het verkeerde hok te landen. Echter gelijk door naar de juiste ingang waar ze geklokt wordt om 9.00 uur. Het is de jaarling duivin NL16-680 kleindochter Nieuwe Olympiade en Olympic Vivian.

Vervolgens vallen er enkele zeer vlot bij waarna het lekker doorloopt. Zoals het nu lijkt de tweede duif net geklopt door J. & S. Timmermans welke we feliciteren met de overwinning.

Helaas viel er vanaf Pontoise niet veel te genieten met betrekking tot de aankomsten. Niet omdat het niet mooi was om de eerste te zien komen, maar wel omdat er zo weinig aankwamen.

Vanuit de westkant komt met grote snelheid onze NL15-491 "Alyonne" aangestormd om vervolgens als een speer op de antenne te vallen. Kloktijd 14.06 uur, snelheid 1.150 mpm. En eerlijk is eerlijk dat was een hele opluchting! Toen nog niet wetende dat we 1 uur en 35 minuten moesten wachten op nummer twee.

Helaas nog veel onderweg, hopelijk komen ze de komende uren nog binnen. Het zo'n vlucht waarvan je weet dat ze eens in de zoveel jaren voorkomen. Het zal grote invloed hebben op het verloop van het komende seizoen.

De dagfond wordt doorklokken bij ons in de club. Slechts 30 duiven terug van de 106 ingekorfde duiven.

Op de vitesse vanaf Wijchen tegen 389 duiven beginnen we met: 2,3,4,7,9,16,0 enzovoort met totaal 20 van de 33 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Kortom over de vitesse vlucht zijn we prima tevreden.

Ten aanzien van de dagfond vlucht geldt ook voor ons dat de teller op slechts 4 van de 16 duiven is blijven steken. We klokken hierbij wel een 2e en een 6e in de vereniging.

Na nog een dagje doorklokken zijn ook bij ons de klokken geleegd. In de vereniging tegen 106 duiven is de uitslag als volg: 2,6,13,24 dit keer geen enzovoort er achter want 1 op 4 geen verdere noteringen hier. Op zondagavond exact de helft terug op het hok en dus nog 8 stuks onderweg.

Ach de uitslag kan nog, het verloop van de vlucht is net iets te veel van het goede geweest. Toch een kwestie van iets meer met verstand spelen is het enige dat we er van kunnen zeggen. Echter zo eens in de vijf / zes jaar overkomt je zoiets.

Uitslag Wijchen samenspel E1

Uitslag Wijchen district 3 afdeling Friesland 96

Uitslag Wijchen rayon Frisia Oost

Uitslag Wijchen P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

Uitslag Pontoise Samenspel E

Uitslag Pontoise district 3 afdeling Friesland 96

Uitslag Pontoise rayon Frisia Oost

Uitslag Pontoise P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

Terug