Laatste nieuws

Op naar de eerste dubbelvlucht

  • 24-5-2017

We maken ons al weer op voor de eerste dubbelvlucht van dit seizoen. Betekent voor ons een fondvlucht vanaf Pontoise-Comeilles met een afstand van 525 kilometer en een vitesse vlucht vanaf Wijchen met een afstand van 134 kilometer.

Betekent tevens dat de vliegploeg gesplitst moet gaan worden. Altijd even een puzzeltje waarbij we tevens naar de weersomstandigheden kijken voor zover daar iets over te zeggen valt althans.

Voor zaterdag wordt een zuidoosten wind verwacht dat is op zich niet verkeert ook al zal het voor ons lastig worden om in groot verband tot een aanspreked resultaat te komen. Ook zal die zuid oosten wind het voor de onervaren (jaarling) duiven niet eenvoudig maken. Vandaar ook dat we de jaarlingen enigzins zuinig zullen spelen op de dagfond.

De warmte is wellicht het grootste probleem. Ze kunnen er uitstekend tegen maar de ommekeer is veel te snel en te groot. Dat gaat het bijzonder lastig maken voor de duiven. Eenmaal een paar weken aan de hitte gewend dan is er niets meer aan het handje zo is onze ervaring.

Kortom er zullen een 20-tal duiven naar de dagfond gaan en een 30-tal duiven naar de vitesse. Beide vluchten zijn voor ons even belangrijk overigens. Een prachtige overwinning op de dagfond is natuurlijk prima maar die prima is er bij ons snel vanaf als daar een hele slechte vitesse vlucht tegenover staat. Ach ja het is ook niet snel goed natuurlijk.

De training van de duiven is goed tot zeer goed te noemen waarbij zoals het gehele jaar al zo is de doffers toch wel de boventoon voeren en er met regelmaat een waar spektakel van maken.

Op de foto bij dit stukje tekst ziet u een deel van de jonge duiven. De jongen van het "grote" hok vliegen al erg veel en trekken ook weg. De jongen van het "nieuwe" hok doen het nog rustig aan. Binnen een paar weken zullen we proberen er enige regelmaat in te krijgen zodat ze dagelijks voor een uur of anderhalf uur los gaan en weer binnen geroepen worden.

Terug