Laatste nieuws

Wat een prachtige start van de dag! Lossing om 9.35 uur. Goud & Zilver

  • 20-5-2017

Het lijkt wel zomer, hoog zomer! De duiven raken straks nog van slag zulk prachtig mooi weer is het nu rond de klok van 7.00 uur. Het plaatje bij die stukje tekst toont de strakblauwe lucht, de foto is genomen om exact 7.00 uur.

Een strak blauwe lucht en het zonnetje doet al volop zijn best. Dat is altijd lekker wakker worden. Een lossing zal mogelijk nog even op zich laten wachten in verband met nevel in de vroege ochtend. Maar wie weet kunnen ze er nog voor 8.00 uur uit. Een vroege lossing is toch het mooiste wat er is, het moet natuurlijk wel kunnen.

We wachten rustig af, eerst nog even gelegenheid om wat boodschapjes te doen.

Inmiddels zijn de duiven gelost om 9.35 uur bij een matige in kracht toenemende zuid westen wind. De omstandigheden hier ter plaatse zijn ideaal. Het zal ze niet al te lastig gemaakt worden vandaag.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 12.55 uur en 13.10 uur.

En er viel weer heel veel te genieten, de aankomsten waren bijzonder mooi. Erg hoog vanuit het noorden, althans dat vermoeden we want we hebben hem niet echt zien komen, meldt zich plotseling hoog aan de hemel een blauw band doffer. Geenszins van plan om te vallen en dat had hij achteraf beter wel kunnen doen. Na ruim een halve minuut komt nummer twee er bij waarna ze vleugel aan vleugel op de klep vallen.

Als eerstgeklokte toch de blauw band doffer NL15-553 Onana, rechtstreeks Eijerkamp uit Stef van Stefaan Lambrechts keer dochter Mr. Euro. Nummer twee was een taartduivin uit Chicago Silver x Dolce 08.

Vervolgens toch een zestal minuten wachten waarna ze prima doorvallen. Om 14.00 uur het klepje dicht. Dik tevreden over deze vlucht welke voor ons goud en zilver zullen opleveren.

Het werd inderdaad 1 en 2. In de club tegen 526 duiven beginnen we met: 1,2,10,11,12,13,26,27 enzovoort met totaal 28 van de 49 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend.

We zijn uiteraard tevreden en al helmaal over de eerste twee duiven welke toch twee vroege duiven in de regio zijn en dat met een zuid westen wind, niet bepaald de omstandigheden die voor ons het meest gunstig zijn. Hieraan toegevoegd dat we binnen één uur en vijftien minuten alle 49 weer thuis hadden dan mogen we toch zeker niet klagen.

Uitslag Quievrain afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain Samenspel E

Uitslag Quievrain district 3

Uitslag Quievrain rayon Frisia Oost

Uitslag Quievrain P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

 

Terug