Laatste nieuws

Beetje vervelende week

  • 19-5-2017

Duivensport is teleurstelling! Een bijzonder oude uitspraak die "vroeger" al werd gebruikt en altijd wel van toepassing zal blijven.

Zo ook deze week. Ten eerste was daar het bericht dat onze afdeling niet voor heeft gestemd inzake GPS2021, de plannen om tot een andere opzet en structuur te komen van het NPO. Wij betreuren dat bijzonder we snakken zo naar een centraal aangestuurde organisatie waarbij vernieuwend gewerkt kan gaan worden. Denk alleen al aan vergaande samenwerking met het huidige afdeling 10, weg met die provincie grenzen. Hierbij realiseren we ons absoluut dat we de zaakjes in Friesland meer dan keurig voor elkaar hebben. Echter naar de toekomst toe lijkt het bijzonder gewenst om de zaken breder te zien. We zijn bijna geneigd te zeggen: hoe eerder hoe liever.

We begrijpen het echter vanuit de verantwoordelijkheid van het afdelingsbestuur ook wel weer, de voorbereidingstijd is veel te kort en dat is nooit goed. Hopelijk kan onze afdeling, nadat de stukken goed bestudeerd en bediscussieerd zijn,  zich binnenkort nog achter de voorgestelde plannen scharen. We zouden het bijzonder op prijs stellen in ieder geval.

Ten tweede vandaag een viertal dradenslachtoffers. Drie dood en één gewond. Word je nooit vrolijk van, zie ook de foto waarbij de drie dodelijke slachtoffers liggen te rusten op een rabarberblad!

Ten derde, deze week wederom een jaarling doffer met vleugelproblemen. Volgens mij nummer zes in de rij. Allemaal jammer en allemaal zaken waar we ook al niet vrolijk van worden.

Maar desalniettemin vanavond toch weer ingekorfd. Dit keer wederom naar Quievrain, afstand 339 kilometer.

Totaal 49 duiven, waarvan 28 doffers en 21 duivinnen, mogen morgen de eer voor ons hok hoog houden. We kunnen tevreden zijn over de "staat" waarin ze zijn ingekorfd. Dat was allemaal naar dikke tevredenheid. Training was goed, mest was goed, eetlust was goed, zondagse pak aan kortom niets op aan te merken.

Vanavond voor het eerst een keertje de duivinnen getoond. We doen dit niet zo vaak maar een enkele keer per jaar wordt dit hier toch wel gedaan. Geeft voor sommige duiven wel een extra stimulans en zeker bij het binnenlopen.

De beide aangewezen duiven zijn dezelfde als voorgaande weken. De NL15-493 "Rossi K" en de NL15-510. Een man en een vrouw dus. Ze doen het behoorlijk goed de afgelopen weken vandaar het vertrouwen.

Tot slot, het zal de lossingscommissie morgen waarschijnlijk niet al te veel hoofdbrekens gaan kosten om ze te kunnen lossen. Laat dat vooral een prettige en positieve afsluiter zijn van deze week. Morgen vlug weer terug!

Terug