Laatste nieuws

Gewekt worden door SMS duif, draak van een vlucht!

  • 13-5-2017

Dat is wel heel erg lang geleden dat SMS duif voor mijn wekker uit was. Vanmorgen was het weer bingo, ik hoorde het toontje van mijn mobiel waarmee de mededeling binnen kwam dat de duiven gelost zijn om 7.15 uur.

Een hele vroege lossing dus en denk ook dat het een zeer goede beslissing is. Op dit moment regent het hier wel, althans het is vies. Er staat ook nog weinig wind dus een heel eenvoudig vluchtje gaat het niet eens worden denk ik. Kon wel eens erg onregelmatig worden.

Wat te zeggen over de snelheden? Erg lastig en ik houd het ruim aan dit keer. Verwacht tussen de 1.550 en 1.650 meter per minuut. Klokken ergens tussen 10.45 uur en 11.00 uur.

Overigens het plaatje bij deze tekst is wederom actueel. U ziet de bewolking met een klein beetje "licht" er tussendoor.

Als een vijfjarige doffer als eerste vanuit het noorden over het dak van het hok op de antenne valt dan weet je al dat je niet steenvroeg zit. Om 10.52 uur wordt onze NL12-543 Bonte Dirk geklokt hetgeen een snelheid van 1.560,6 mpm betekent. Een keurgie klassering van deze senior op ons hok maar zoals aangegeven dat kan en mag geen eerste in de club zijn.

Dat is dan ook niet het geval, voorlopig is het een 5e notering waarbij de overwinning zoals een beetje verwacht naar J. & S. Timmermans gaat, proficiat hiermee!

Het verloop is uitermate traag, niet alleen bij ons maar bij iedereen in de club die ik gesproken heb.

Het is een bijzonder regelmatige uitslag geworden, het verloop was uitermate grillig, maar tegen 573 duiven beginnen we in de club met: 5,9,13,16,19,22,27 enzovoort met totaal 25 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Kortom een vlucht die we nog net niet in de categorie "kuitenbijter" hoeven te plaatsen maar die er wel tegenaan heeft gelegen. Veel getekende duiven die missen of te laat zijn, sommigen die meer dan 10 minuten of zelfs 20 minuten moeten wachten op de tweede duif. Tja dan kan en mag je niet spreken van een prima verlopen vlucht.

Met de verliezen lijkt het enigszins mee te vallen ook al waren er in de club nog een veertig tal duiven onderweg en dat is veel te veel natuurlijk. Hier overigens ook nog twee vacatures.

Zelf prijzen we ons "rijk" dat we een "oude" strijder als Bonte Dirk nog een jaartje op het vlieghok hebben laten zitten. We hebben dit ook gedaan met precies de reden wat hij vandaag gedaan heeft. Bij een "vreemde" vlucht de punten pakken en dat heeft meneer gedaan.

Uitslag Quievrain afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain Samenspel E

Uitslag Quievrain district 3

Uitslag Quievrain rayon Frisia Oost

Uitslag Quievrain P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug