Laatste nieuws

Grijs weer, lossing om 9.45 uur. Mooie overwinning

  • 6-5-2017

Vorige week een mooi staalblauw plaatje met zo'n witte "streep" van een overvliegend vliegtuig op het plaatje. Het was de actualiteit van dat moment. Nu een plaatje dat grijs gekleurd is en waar de zon wanhopig tussen door probeert te prikken. Vliegtuigen zullen er ook nu zijn maar zijn absoluut niet te zien.

Kortom een grijze start van de zaterdag en dat is niet geheel onverwacht. De focus lag wel heel nadrukkelijk op de hogere temperatuur en het mooiere weer maar hier en daar was in de weersvoorspellingen waar te nemen dat het eerst nog bewolkt zou zijn.

Las gisteren nog ergens dat er vroeg gelost kon worden en dat verbaasde mij achteraf behoorlijk hetgeen nu nog uit lijkt te komen ook.

Nog een paar uurtjes geduld en dan zal het ongetwijfeld opknappen.

Opgeknapt is het hier allerminst, helaas wordt het ook niet langzaam beter maar het blijft "stabiel" zullen we maar zeggen en dat is nog zacht uitgedrukt. Zojuist even buiten het dorp geweest en dat was eerder schrikken dan blij worden. Matig zicht en een dichte grijze lucht. Zou je de duiven voor een trainingsvlucht weg willen brengen dan doen wij het niet met deze omstandigheden in ieder geval.

Desalniettemin zijn de duiven gelost om 9.45 uur. De mededeling kwam als een kleine verrassing maar we moeten het er mee doen en de duiven zijn inmiddels al wel het nodige gewent natuurlijk.

Verwachte snelheden tussen de 1.250 en 1.300 meter per minuut. Klokken tussen 12.40 uur en 12.50 uur.

Zojuist berichtgeving uit Noord Holland, de eerste koppels Friese duiven trekken er nu (12.05 uur) over, daar gaat het al weer heen.....Laten we duimen met zijn allen!

Geweldig! Alleen voor de aankomsten al zou je duivenliefhebber zijn of worden en zeker blijven!

Juist op het moment dat de zon er doorheen begint te komen en de temperatuur zowaar een stuk aangenamer wordt komt er hoog vanuit het noord westen een duif aangevlogen. Met één draai om het hok landt ze rechtstreeks op de antenne om geklokt te worden om 12.48 uur hetgeen een gemiddelde snelheid van 1.244,5 mpm betekent.

Verantwoordelijk voor deze eerste afdruk is onze jaarling duivin NL16-702 "Naomi" uit First One x Fijne Jackpot oftewel tevens een kleindochter van Mr. Branco en dus ook een kleindochter van de Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Vervolgens duurt het 6 minuten waarna de duiven redelijk tot goed doorvallen. Opvallend zijn de prachtige aankomsten en het enorme "doel" dat op de duiven zitten. Sommigen presteren het om de klep nauwelijks te raken.

Het is een mooie overwinning geworden, in de vereniging tegen 570 medestrijders de volgende uitslag: 1, 6, 11, 12, 16, 22, 23, 24, 25, 26 enzovoort met totaal 28 van de 52 ingezette duiven in de prijzen 1 op 4 gerekend.

Met name de overwinnig en de daarbij behorende snelheid spreekt ons bijzonder aan en dan vooral afgezet ten opzichte van de voor ons zeker niet gunstige straffe oosten wind. Voeg daaraan toe dat we om 16.00 uur het klepje dicht konden doen en we mogen stellen dat we bijzonder tevreden zijn over deze vlucht.

Ondanks dat er vele duiven in Noord Holland hebben gevlogen, er zijn daar koppels duiven gesignaleerd,  zijn ze dus toch allemaal tijdig weer op de thuisbasis teruggekeerd.Vooral voor het behoorlijk aantal taartduiven waarmee we vliegen is dit een bijzonder fijne leerschool geweest.

Uitslag Heusden-Zolder afdeling Friesland '96

Uitslag Heusden-Zolder samenspel E1

Uitslag Heusden-Zolder district 3

Uitslag Heusden-Zolder rayon Frisia Oost

Uitslag Heusden-Zolder P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

Terug