Laatste nieuws

Bevrijd van onze duiven

  • 5-5-2017

Al weer 72 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van die verschrikkelijke WO II. Vandaag wordt dat weer overal in het land herdacht en gevierd. 5 mei bevrijdingsdag en zo zijn wij vanavond weer bevrijd van onze duiven. Natuurlijk hopen we allemaal dat het maar van zeer tijdelijke aard is en dat we ze morgen allemaal weer mogen verwelkomen op onze hokken.

Als we de vooruitzichten mogen geloven dan zal het niet aan de weersomstandigheden liggen. Alhoewel......de oosten wind kan voor het noorden van het land wel eens een vervelend staartje krijgen voor een behoorlijk aantal (vooral jaarling) duiven. Echter als ze goed zijn dan moet het kunnen en dan mogen we hopen dat ze niet de verkeerde afslag nemen en in Noord Holland terecht komen. Er is in ieder geval morgen een behoorlijk stuk "emotie" uit de lucht zijn want de temperaturen lijken (tijdelijk) op te lopen naar waarden rond de 15 tot 20 graden.

Wij hebben niet geaarzeld om alle beschikbare vliegduiven in te korven. Betekent voor ons 52 duiven in de mand waarvan 31 doffers en 21 duivinnen. Deze duiven mogen morgen proberen om zo snel als mogeljk vanuit Heusden-Zolder naar Donkerbroek te vliegen.

De beide aangewezen zijn dezelfde twee als vorige week. Te weten de NL15-493 "Rossi K" en de NL15-510. Wederom dus een doffer en een duivin. Of ze in staat zijn om voor in de uitslag te komen moeten we natuurlijk afwachten. Immers andere wind andere duiven is een gezegde dat nog wel eens wil opgaan zeker in het begin van het seizoen.

Zoals al eens eerder aangegeven de training is bijzonder, er wordt met krachten gesmeten zo lijkt het soms wel. We beseffen ons overigens terdege dat het weinig of geen toegevoegde waarde heeft. Het is wel mooi om te zien en het zal toch zeker een teken zijn dat ze goed in hun vel steken.

In de club zijn door 18 leden totaal 570 duiven ingekorfd.

Morgen hopelijk vlug terug!

 

Terug