Laatste nieuws

Het mag wel een onsje meer zijn!

  • 30-4-2017

We liggen er absoluut niet wakker van hoor, wat dat betreft zijn we veel te veel hobbyisten en ook realisten. Maar laten we eerlijk zijn we krijgen de laatste weken heel duidelijk vliegles van enkele hokken in onze regio.

Dat is niet erg, helemaal niet zelfs maar als je meent met de zogenaamde "grote" hokken mee te kunnen dan hadden we juist nu vele malen beter moeten presteren.

Waarom zult u denken wel het is eigenlijk heel simpel, we hebben alle vluchten grotendeels west tot noordwesten wind gehad tijdens de vluchtdagen en dan moet je in onze hoek gewoon goed presteren. Voeg daar ook nog eens aan toe dat we hoofdzakelijk op de zuidelijke vlieglijn zitten en dan is het plaatje rond.

Als het dan niet zo loopt als zou moeten betekent dat er iets niet gaat zoals het zou moeten gaan. Tja wat kan zo iets zijn. Geen idee en we maken daar ook niet een al te grote puzzel van overigens. De gezondheid zou goed moeten zijn ook al hebben ze even af moeten rekenen met een kleine geelbesmetting (overigens zonder medicijnen te gebruiken). Afgelopen week nog de duiven laten controleren door de dierenarts en die was best te spreken over die gezondheid dus laten we dat maar afvinken.

Of het moet al komen dat we de hokken dag en nacht open hebben waardoor het bij tijden bar koud is in de hokken. Zou kunnen ook al zitten ze er mooi strak bij. Overigens de hokken van de weduwnaars gaan weer dicht maar vooral ook om er wat meer rust in te krijgen omdat we overdag de jonge duiven de hele dag buiten hebben. Het vele vliegen en opschrikken van de jongen door de roofvogel zorgt ook voor onrust in de hokken zo hebben we gemerkt. Deze emotie kunnen we dus ook afvinken.

Of zouden ze gewoon onvoldoende kwaliteit hebben? De meesten wel dat is simpel want goeie zijn dun bezaaid maar er zitten er gelukkig ook een redelijk aantal bij die absoluut over kwaliteiten beschikken.

Trainen ze mogelijk veel te hard (want het gaat er soms beestachtig aan toe hier). Zou maar zo kunnen en dan zou het ook maar zo kunnen dat meneer of mevrouw Kromsnavel daar de oorzaak van is. Helaas ook dat weten we niet zeker, we zien het niet gebeuren namelijk. Maar eerlijk is eerlijk het is soms net of er een peloton haviken achter onze duiven aanzit zo wordt er getraind en dat geldt zeker voor de doffers. Oftewel verschieten ze hun kruid bij de doordeweekse trainingen?

Zouden ze dan toch gewoon even niet de forme hebben? Volgens mij moeten we het daar zoeken en wat daar dan weer de oorzaak van is..............als ik het wist dan was het vandaag nog opgelost.

Vanwaar bovenstaande? Als het goed gaat wordt er vaak hoog van de toren geblazen en is het net een feestje en als het dan iets minder gaat dan moet zo iets ook gedeeld kunnen worden.

We gaan lekker verder en hebben er gelukkig nog alle schik in!

Nieuwe week nieuwe kansen! Op naar wederom Heusden-Zolder!

Terug