Laatste nieuws

Strak blauwe lucht, duiven los om 10.00 uur. Goud en brons!

  • 29-4-2017

Wakker worden en naar buiten kijken en dan een strak blauwe lucht zien, het gebeurd de laatste tijd niet dagelijks maar zo was het vanmorgen wel.

Slechts enkele "strepen" van overvliegende vliegtuigen hoog in de lucht waren te zien en voor het overige geen wolkje te bekennen. Voelt toch wel goed eigenlijk en laten we hopen dat het blauwe vandaag een beetje de overhand blijft houden.

Een lossing blijkt nog niet aan de orde maar zal toch vast niet zo lang op zich laten wachten. We moeten nog maar even geduld doen.

Inmiddels zijn de duiven gelost om 10.00 uur. De strak blauwe lucht hebben we ingeruild voor veel bewolking maar het weer lijkt prima te zijn met geweldige zichten.

Voor de duiven zal het vandaag geen al te zware opdracht worden. Wat de snelheden gaan worden is lastig in te schatten met een variabele wind. We moeten echter rekening houden snelheden tussen de 1.400 en 1.500 mpm.

Klokken ergens tussen 12.30 uur en 12.45 uur moet kunnen.

En mooi waren ze wederom de aankomsten. Vanuit de goede hoek over de draden heen fluiten we één van de twee duiven die daar vlogen naar beneden. Helaas nog wel enkele rondjes en ook nog eens een half minuutje dakzitten maar daarna loop onze eerste getekende NL15-493 "Rossi K" (kleinzoon Black Rossi Comb. Kroesen) over de antenne om geklokt te worden om 12.45 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.379 mpm betekent.

Een paar minuten later gevolgd door nummer twee waarna het gestaag doorloopt maar ook nu zeker niet snel gaat. Wel een geweldig gezicht telkens om de duiven naar beneden te zien komen want hoog zaten ze. Overigens de eerste duif uit het zuiden, de tweede duif uit het noord westen en de derde duif pal uit het oosten. Bijzonder allemaal en niet al te handig natuurlijk.

Zoals het nu lijkt kunnen we vanavond de gouden medaille ophalen in het clubgebouw, echter nog niet alle meldingen zijn binnen dus we houden een slag om de arm.

Het is in de vereniging goud en brons geworden. Daar zijn we uiteraard blij mee. Tegen 577 duiven is de uitslag: 1,3,13,18,33,34,35,36 enzovoort met totaal 25 van de 53 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Kortom een stap vooruit, maar het mag nog steeds wel een onsje meer zijn om in dezelfde termen te spreken als vorige week. Gelukkig wel alles weer op appèl en dat is ook weer mooi meegenomen.

Uitslag Heusden-Zolder afdeling Friesland '96

Uitslag Heusden-Zolder Samenspel E1

Uitslag Heusden-Zolder district 3

Uitslag Heusden-Zolder rayon Frisia Oost

Uitslag Heusden-Zolder P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug