Laatste nieuws

Prachtig weer, gelost om 10.00 uur. Redelijk verloop

  • 22-4-2017

Tjonge dat is prettig wakker worden met het zonnetje er bij! We hadden er al een beetje op gehoopt of misschien zelfs wel op gerekend (kijkend naar de radarbeelden van gisteravond) maar dan is het toch mooi dat zoiets soms ook uitkomt!

Het zal overigens in het zuiden van het land nog niet zover zijn maar over een paar uren moeten we al een stuk verder zijn met de regen en buien. Mogelijk en hopelijk kan er rond de klok van 10 of 11 uur gelost worden.

Helaas is onze weerman, die namens ons zijn werkzaamheden dient te verrichten, nog niet wakker want SBS tekst laat nog geen informatie zien. We moeten het daarom doen met de informatie van onze eigen afdeling welke leert dat er nog laaghangende bewolking en regen in het zuiden is.

Zoals gehoopt en verwacht (zie hierboven) zijn de duiven inmiddels gelost om 10.00 uur bij een matige in kracht toenemende NW wind. Na het enorme fiasco van vorige week ten aanzien van de geschatte aankomsttijd moet ik mij even zien te "herpakken".

Ik hou het op klokken tussen 12.35 uur en 12.50 uur.

Beste mensen, het is prachtig weer en er staat een mooi windje. Wel te koud maar met een dikke jas aan maar wel gaan genieten van de aankomsten! Ze zullen ongetwijfeld zeer mooi zijn vandaag!

Wat hadden we al een duiven zien gaan. Minuten voor onze eerste duif vlogen er al kleine koppeltjes duiven over en daar word je als duivenmelker nooit vrolijk van. De gedachte is altijd als je al een duif gezien hebt dan moet je ook binnen een halve minuut zelf ééntje in de klok hebben. Nou het duurde hier nog minstens zeven tot acht minuten.

Maar goed, vanuit de goede hoek kom onze blauw band weduwnaar NL15-493 uit Blauwe Rossi, rechtstreeks combinatie Kroesen, aangestormd om vervolgens na een paar triomfantelijke rondjes op de plank te vallen en geklokt te worden om 12.45 uur hetgeen een snelheid van 1.208,9 mpm betekent.

Het vervolg gaat wederom niet snel, heel veel duiven die vanuit het noord oosten terug komen ook, iets dat ons toch zeer bevreemd. Welke omtrekkende bewegingen onze duiven gemaakt hebben geen idee.

In de club gaat de overwinning naar Meindert de Jong die een viertal meters per minuut sneller is. Gefeliciteerd hiermee! Wij zullen de derde liefhebber in de vereniging zijn.

De duiven zullen wel gedacht hebben, rustig aan dan breekt het lijntje niet! In de club tegen 421 duiven beginnen we als volgt: 2,7,14,15,18,21,22 enz. met totaal 16 van de 52 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Kortom het mag wel een onsje meer zijn. Maar goed we doen het er mee en hebben in ieder geval mogen genieten van een aantal hele mooie aankomsten. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen met hopelijk een aangenamere temperatuur.

Uitslag Weert afdeling Friesland '96

Uitslag Weert Samenspel E1

Uitslag Weert district 3

Uitslag Weert rayon Frisia Oost

Uitslag Weert P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug