Laatste nieuws

Duiven op reis naar Weert

  • 21-4-2017

Vanavond 52 duiven ingekorfd voor de tweede vitessevlucht van dit seizoen vanaf Weert, afstand voor onze duiven 200,5 kilometer in rechte lijn naar de hokken in Donkerbroek.

Vorige week één duivin achter gebleven en daarnaast een viertal duiven om diverse redenen thuisgehouden, dit maakt dat we deze week vijf duiven minder in de strijd hebben. In de vereniging door 17 liefhebbers totaal 421 duiven ingekorfd.

Totaal 32 doffers en 20 duivinnen mogen morgen onze eer hoog houden. Bij het inkorven vonden we de duiven er prima opstaan, voor wat het waard is overigens.

De twee aangewezen duiven zijn dezelfde als vorige week namelijk de NL13-857 Valentino en de NL14-310 Evert Jan. Twee doffers dus waarin we voldoende vertrouwen hebben en waarvan we verwachten dat ze ruim voldoende op tijd zullen zijn om de aangewezen punten binnen te roeien.

Laten we hopen dat we de duiven morgen vlug weer terug hebben. Het lijkt nog niet bijster goed met de weersvooruitzichten maar er kan natuurlijk nog veel ten goede veranderen.

Terug