Laatste nieuws

De kurk waar onze sport op drijft. De Jong-Hoekstra gisteren absolute top!

  • 16-4-2017

Niet de grote commerciële hokken en ook niet die hele grote groep melkers die wekelijks de te kloppen mannen en of vrouwen zijn maar het zijn volgens ons de kleinere hokken, vaak ook nog de oudere garde, die onze duivensport zo hard nodig hebben. Het kon wel eens de kurk zijn waar onze sport op drijft zelfs.

Zo ook hebben wij in onze club enkele leden die tot die categorie behoren en wat zijn we er blij mee! Moet er niet aan denken als deze groep leden weg valt zelfs. De charme maar ook de nuchterheid gaat dan helemaal uit de sport weg.

Gisteren een geweldige dag voor onze combinatie De Jong-Hoekstra uit Oosterwolde. De inmiddels ruim tachtig jarige Jampie beoefend zijn gehele leven al zo'n beetje de duivensport. Hij is lid van de NPO sinds 1 oktober 1951 en is tevens oprichter van onze eigen club P.V. de Griffioen. Uiteraard is hij ons erelid en heeft hij ook de bronzen NPO speld uitgereikt gekregen. Samen met zijn Gré beoefend hij sinds 1998 de duivensport onder de naam Comb. De Jong-Hoekstra. (Jampie de Jong en Gré Hoekstra).

Jampie heeft vele bestuursfuncties gehad binnen de club, ook is hij jaren huismeester van ons gebouw geweest. Hij heeft het gebouw zelfs voor een groot deel zelf gemetseld! Voeg daar aan toe dat Gré onze vaste barkeeper is en het mag duidelijk zijn dat we hier met een paar clubmensen pur sang te maken hebben.

Gisteren was hun dag en hoe! Met slechts 8 duiven mee speelden ze 1 en 2 in de vereniging maar ook 6 en 11 in de afdeling Friesland '96 tegen ruim 21.000 duiven. Lust u nog peultjes??

Geen grote hokken in de kop van de uitslag maar liefhebbers pur sang met de kleine mand. En eerlijk is eerlijk wat zijn we er blij mee. Natuurlijk willen we zelf een eerste spelen maar het plezier dat ook wij beleven aan een overwinning zoals die gisteren Jampie en Gré ten deel viel doet ons super goed!

Jampie en Gré van harte gefeliciteerd met dit uitstekende succes! Ga zo door!! Een klein stukje tekst op onze site hebben jullie absoluut verdiend!

Terug