Laatste nieuws

Matchday, het mooie weer is in aantocht! Lossing 12.30 uur

  • 15-4-2017

Evenals vorige week moeten we ook nu nog even geduld hebben voordat er gelost kan worden. Maar het lijkt te moeten lukken vandaag.

Hier in Donkerbroek is inmiddels rond de klok van 9.30 uur een enorme verbetering van het weer gaande. Grote blauwe stukken lucht dienen zich inmiddels aan zoals de foto bij deze tekst laat zien. Kortom het lijkt de goede kant uit te gaan.

Hopelijk kunnen ze ergens rond 12.00 uur of 13.00 uur los.

En inderdaad is er gelost tussen tussen bovengenoemde tijden. In Gennep zijn de duiven om 12.30 uur bij een west noord westen wind in vrijheid gesteld. Een buitje hoort tot de mogelijkheden, ik denk dat we ze maar verwelkomen in een verwarmd hok dit keer.

Het zal geen eenvoudige klus worden voor de beestjes maar onze praktijk leert dat als er west in de wind zit het uiteindelijk altijd mee gaat vallen.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 14.35 en 14.55 uur is de verwachting. Veel eerder wordt het vast niet.

Veel eerder dan verwacht komt er vrijwel uit de goede hoek twee duiven aangevlogen waaruit we onze duivin NL15-510 "Zuster Nasa Boy" fluiten. Na een tweetal rondjes wordt ze geklokt om 14.29 uur hetgeen een snelheid van ruim 1.255 m.p.m. betekent.

Een paar minuten later gevolgd door meerdere collega's welke in een mooi tempo vallen. Kortom een stuk beter dan vorige week ook al is de eerste duif 4 minuten te laat ten opzichte van de eerste duif in de club.

Gelukkig komen ze een stuk beter dan afgelopen week hetgeen weer hoop geeft voor de toekomst. Op dit moment nog 6 van de 57 onderweg maar er komen nog steeds duiven zodat het aantal verliezen wel zal meevallen.

De overwinning is voor Jampie en Gré van de combinatie De Jong-Hoekstra. Een mooie prestatie temeer het ook nog eens zilver wordt voor de combinatie! Van harte gefeliciteerd hiermee.

Inmiddels de klokken uitgerekend en het definitieve resultaat is bekend. Tegen 471 duiven in de vereniging is het de volgende uitslag geworden: 12,15,22,23,24,25,26 enz. met totaal 24 van de 57 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Zoals al eerder aangegeven een uitslag die nog steeds onder de (onze) maat is maar het aantal prijsduiven gaat al weer de goede kant op. Een stijgende lijn en laat ons daar maar aan vast houden.

Voor het overige was het een fijne vlucht met regelmatige aankomsten waarbij voor ons de snelheden toch wel verrassend hoog waren. Dat hebben we ongetwijfeld foutief ingeschat vooraf maar bij ons toch wel een straffe west noord westen wind.

Uitslag Gennep afdeling Friesland '96

Uitslag Gennep district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Gennep Samenspel E1

Uitslag Gennep rayon Frisia Oost

Uitslag Gennep P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

Terug