Laatste nieuws

Gennep op het menu

  • 14-4-2017

En zo staan we weer aan de vooravond van de eerste officiële klokvlucht van het viegseizoen 2017. De zogenaamde "stille" maanden zijn weer voorbij gevlogen zo lijkt het wel.

Na een moeizame trainingsvlucht vanuit Duiven hebben we vanavond 57 duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf Gennep, afstand 150 kilometer in rechte lijn richting Donkerbroek wel te verstaan.

Van vorige week nog twee achterblijvers en dus een tweetal minder op de inkorflijst. Totaal 23 dames en 34 heren mogen morgen proberen zo snel mogelijk als ze kunnen richting thuishonk te vliegen.

Morgen weer een eerste Henk zo werd mij gevraagd, nou gelukkig weet ik daar het antwoord nu nog niet op en dat moet ook maar mooi zo blijven. Als we uitgaan van het resultaat van vorige week dan is dat niet echt hoopgevend. Echter als we afgaan op hoe de duiven er op stonden vanavond bij inkorving dan mogen we een mooie vlucht verwachten. Garantie tot aan de deur zullen we maar zeggen en vooral niet verder.

De beide aangewezen was al zo'n puzzel. In de wetenschap dat de betere jonge duiven het bij ons in het begin van het seizoen als jaarling vrijwel altijd laten afweten hebben we onze keus voor de twee aangewezen duiven maar niet op een jaarling laten vallen. Het zijn twee doffers geworden te weten de NL13-857 Valentino en de NL14-310 Evert Jan.

Laten we hopen dat er morgen een goede mogelijkheid is om te lossen. De vooruitzichten zijn niet helemaal super maar ook hiervoor geldt voor wat het waard is. Fris is het wel, eigenlijk gewoon te koud voor de duiven maar toch ook wel weer temperaturen die niet zo veel afwijken bij de temperaturen die bij deze tijd van het jaar horen zo leert ons de statistieken. Nu zijn er mensen die menen dat kou "emotie" is........geweldig dat sommigen blijven volharden in dit soort onzin. Als je het maar vaak genoeg zegt en denkt dan zou je het bijna gaan geloven ook nog. Helaas is de realiteit een klein beetje anders.

In de vereniging door 18 leden totaal 471 duiven ingekorfd. Een mooi aantal en laten we hopen dat ze morgen allemaal vlug weer terug zijn.

Terug