Laatste nieuws

Roofvogel ellende

  • 12-4-2017

Het is voor velen een reden om te stoppen met onze mooie hobby. En het valt zeer goed te begrijpen zo langzamerhand.

Roofvogels is zowaar een enorme plaag geworden in het postduivenwereldje. Er worden honderden opgevreten en tel daarbij nog de jonge duiven welke verloren gaan door de stress en het gejaag van de roofvogels. Zeker weten dat er meer door de roofvogels verloren gaan dan tijdens de wedvluchten.

Het wordt tijd dat de overheid ingrijpt in deze bizarre situatie. Het evenwicht is totaal weg en zal zichzelf onmogelijk herstellen. In plaats van nestkasten op te hangen zou hierop een verbod moeten komen, laat ze daar eens mee beginnen.

Zo ook vandaag bij ons weer een jonge duif opgehaald, en eerlijk is eerlijk wij komen er tot nog toe nog redelijk voor weg maar wat is het op sommige andere plaatsen bizar. Honderden duiven foetsie!

De foto toont een slachtoffer van vandaag welke meneer of mevrouw de kromsnavel uit zijn of haar klauwen heeft laten vallen.

Komend weekend de eerste officiële vlucht van dit seizoen. De vooruitzichten zijn niet bijster super maar het is natuurlijk nog maar woensdag. Volgens mij gaan ze naar Gennep en zullen ze gezamenlijk gelost worden.

Over afgelpen weekend konden we onmogelijk tevreden zijn. Een hele vroege duif, dat wel, maar het vervolg was onder de maat. Hoe het kan, geen idee en we kijken rijkhalzend uit naar komend weekend om te zien waartoe ze dan in staat zijn.

Vanwege het vieze en koude weer de duiven vanavond maar binnen laten zitten. Kan geen kwaad een beetje rust want er wordt al weer stevig getraind door de heren en dames.

Terug