Laatste nieuws

Geduld is een schone zaak, het begon zo mooi......

  • 8-4-2017

Wie rustig afwacht wordt beloond, het is volgens mij de betekenis van het Nederlandse spreekwoord "geduld is een schone zaak". En geduld moeten we hebben vandaag denk ik. Is natuurlijk niet erg en al helemaal niet als de duiven maar een dik uur tot ander half uren vliegen van huis zitten.

Laten we hopen dat het straks wat opklaart zodat er rond de middag of vlak na de middag gelost kan worden. Wat opvalt is dat het "akelig" stil weer is momenteel en dat is niet waar ik als duivenmelker blij van wordt. Het is eigenlijk mooi weer om de jonge duiven voor het eerst los te hebben bijvoorbeeld.

De foto bij dit riedeltje tekst is om 9.15 uur genomen vanmorgen. Het toont een dichte grijze lucht.

Over jonge duiven gesproken, inmiddels afgelopen week deze voor het eerst buiten gehad en dat gaat vrij goed. Wel is er ééntje zo goed als zeker opgehaald omdat de telling min één aangeeft. Maar ze weten in ieder geval waardoor ze naar binnen moeten en dat als er gefloten wordt de meute naar binnen moet. Ongelooflijk vind ik zoiets, nog zo jong, nog maar een paar dagen buiten geweest en hup het laat zich zo vallen door de opening van de spoetnik heen naar binnen.

Het geduld is beloond. De duiven in Duiven zijn gelost om 13.00 uur bij een zeer matige variabele wind. Waar moeten we op rekenen qua snelheid. Kreeg de vraag inmiddels al een paar keer. Ik heb werkelijk geen idee. Eerst maar houden op klokken tussen 14.20 uur en 14.40 uur. Dat is ruim gemeten maar daarbinnen zullen ze vrij zeker geklokt gaan worden.

Met de aankomsten was niets mis! Blijft een prachtig gezicht telkens weer maar daar hebben we het voor wat deze vlucht betreft ook mee gezegd. Tjonge wat kwamen ze erg slecht af. Hoog vanuit het noorden kwam ons duivinnetje   NL15-1200564, uit de "063" van Nico en Ivo van der Veen x dochter Kapitein Eenoog aangestormd om na twee hele kleine rondjes op de antenne te vallen en geklokt te worden om 14.30 uur, snelheid rond de 1.291 mpm. De kop is er af dachten we nog en dat was ook zo maar het leek er bijna op dat het bij deze ene duif bleef.

Maar liefst bijna 9 minuten wachten op nummer twee, het leek dus wel een dagfondvlucht en dan ook nog een pittige. Vervolgens wordt er gestaag geklokt maar absoluut niet spectaculair snel. Kortom over het verloop absoluut niet tevreden.

Wel zeer waarschijnlijk een eerste in de vereniging en een mooie vroege in het samenspel maar daar is alles mee gezegd. Om 16.45 nog vijf stuks van de 59 achterwege.

Wat zullen we zeggen, het begon zo mooi om 14.30 uur absoluut! Het vervolg moeten we eigenlijk maar snel vergeten. Het is een bijzonder matige vlucht geworden waarbij de overwinning erg veel vergoed dat weer wel. Zeker ook gekeken naar het aantal meters voorsprong op nummer twee en de mooie topnotering in groter verband.

De uitslag tegen 568 duiven: 1,16,18,20,21 enz. met totaal 18 van de 59 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend. Kortom nog veel poetswerk te doen.

Moeten we wel eerlijk bij vermelden dat we hier vaak roepen dat we graag wat rustiger van start wensen te gaan om verderop bij de mooie midfondvluchten nog wat beter voor de dag te kunnen komen. En nu doen ze wat rustiger aan en is het weer niet goed! Duivenmelkers.........

Overigens nog twee strijders achterwege van de 59 ingekorfde duiven. Valt op zich wel mee maar eigenlijk 1 te veel.

Uitslag District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug