Laatste nieuws

Vliegseizoen ook hier van start

  • 7-4-2017

Vandaag nog druk in de weer geweest om de zaakjes een beetje voor elkaar te krijgen voor de club. Nieuwe versies nog geïnstalleerd voor Winver en Autokon, nog een paar chipringen toegewezen. De laatste entlijsten gecontroleerd met de hoklijsten en last but not least de spulletjes weer naar het verenigingsgebouw gebracht zoals onderstaande foto getuigt (printers, beeldscherm, PC enz).

Vanavond dan tevens ook voor het eerst dit seizoen weer ingekorfd. Bij ons is alles mee en dat betekent 35 doffers en 24 duivinnen maakt welgeteld totaal 59 strijders welke de baan opgestuurd zijn door ons. Het betreft zoals gezegd een trainingsvlucht vanaf Duiven, voor onze duiven 117 kilometer in rechte lijn wel te verstaan.

De training is inmiddels goed te noemen en we hebben ze een vijftal keren weggebracht voor een trainingsvluchtje tot maximaal 30 kilometer. Deze vluchtjes waren van wisselend succes. Vier van de vijf vluchten waren verreweg de meesten thuis voordat de auto thuis was maar er waren toch ook enkele duiven die meenden er een half uur tot soms twee uur langer over te moeten doen. Ik hou daar niet zo van maar het is niet anders.

Overigens stonden de beestjes er wel mooi op zonder dat er sprake is van buitensporigheid op dit gebied. Gewoon en niet verkeerd zullen we maar zeggen. En dat is prima, het seizoen moet nog beginnen per slot van rekening.

In de vereniging door 15 leden totaal 566 duiven bijeen gebracht. Het was vanavond weer een hele klus om ze tijdig in de mand te krijgen, zeker nu alles geregistreerd dient te worden. Overigens binnen onze club zullen we de werkwijze van de afdeling niet volgen. Het is volgens mij ook onjuist en niet conform de regelgeving.  De vrachtauto was gelukkig erg laat hetgeen ons bijzonder goed uitkwam. Dit in twee opzichten, betekent ook dat wij als vereniging een keertje laat mogen zijn immers.

We hebben het er niet met zijn drieën over gehad omdat het ook van geen enkele toegevoegde waarde is maar de beide aangewezen duiven zijn de NL15-691 Breitling en de NL15-527 Sjan. Een jongetje en een meisje derhalve.

Hopelijk morgen de kolonie vlug weer terug!

Terug