Laatste nieuws

Training nummer drie zit er ook op

  • 2-4-2017

Prachtig duivenweer op zondag de 2e april! Dus geen moment getreuzeld om vanmiddag de complete vliegploeg in de mand te steken en weer een ritje te maken naar Frederiksoord.

Daar aangekomen eerst nog even kunnen genieten van het nest met jonge ooievaars, prachtig om te zien en mooi voor een plaatje.

Vervolgens eerst de vliegduivinnen, 24 in totaal, gelost. Deze vertrokken snel in de goede richting huiswaarts. Een kwartiertje later de 37 weduwnaars de vrijheid gegeven. Na twee rondjes draaien gingen ook de mannen de goede richting uit.

Bij thuiskomst zat de koppel reeds in het hok, uitgezonderd 7 doffers. Na een paar minuten wachten kwamen daarvan 6 aangestormd. Rond de klok van 16.00 uur, een dik uur later dus, kwam onze enige schimmel in het gezelschap thuis en was de koppel dus weer compleet. Hierbij dienen we wel te vermelden dat die schimmel net is aangesloten bij de vliegploeg vanwege het wegvallen van onze New Dennis afgelopen week.

We zullen komende week nog een tweetal keren proberen de duiven weg te brengen en dan mogen ze vrijdag de mand in voor een oefenvlucht met de afdeling. In ieder geval een mooie gelegenheid om de electronica weer te testen. Iedere keer weer zijn we blij als we de bevrijdende "piep" van het systeem horen, inmiddels weten we als geen andere wat het is als het hok bijna vol duiven zit en er geen "piep" geklonken heeft. Het is te vergelijken met een nachtmerrie!

Terug