Laatste nieuws

Geen afdelings africhtingsvlucht voor onze duiven

  • 1-4-2017

Vandaag was de eerste gelegenheid om in te korven voor een africhtingsvlucht met de afdeling, in groot verband dus. Die van ons zouden naar Deventer moeten.

Nu wisten wij al weken van de voren dat we niet aan deze eerste oefenvlucht mee zouden doen dus dat was niet zo lastig voor ons.

De reden is dat we het allemaal veel te vroeg en te snel vinden en, misschien nog wel veel zwaarwegender, het is en blijven complete spek en bonen vluchten. Waarom duiven op reis sturen ergens naar toe waar niets te "verdienen" valt. Alleen maar onnodige extra risico's lopen is onze gedachte. Komt bij, het zijn geen jonge duiven natuurlijk. Een oefenvlucht met jonge duiven heeft nog net even wat meer toegevoegde waarde volgens ons.

Afgelopen dinsdag met de doffers richting Frederiksoord geweest. Nou dat was gelijk al een training van formaat, tjonge wat kwamen ze slecht. Of het kwam omdat er kort na lossing één gepakt werd door de kromsnavel of omdat het weer niet optimaal was. Zal altijd wel een vraag blijven. Feit is wel dat we onze New Dennis zijn kwijtgeraakt, erg jammer het was niet voor niets een doffer met een naam. Een tweetal eersten en een handvol kopprijzen had hij reeds op zijn palmaras staan. Ach ja voordeel hiervan is dat een jonge (reserve) doffer nu een kans krijgt.

Komende dinsdag zullen we de duiven nog een keer laten controleren door de dierenarts en dan zal het komend weekend waarschijnlijk wel inkorven worden. Vooral ook om het ritme er op te krijgen en om de systemen te testen. Dit laatste ook niet onbelangrijk.

Het trainen van de duiven om de deur gaat steeds beter. Over twee weken zal dat ruim voldoende tot goed zijn om voor het "eggie" te gaan.

Terug