Laatste nieuws

Eerste oefenvlucht achter de rug

  • 25-3-2017

Ondanks dat het nog erg vroeg is in het jaar hebben de duiven bij ons ook hun eerste oefenvluchtje gehad. Het hele mooie weer is hier natuurlijk debet aan geweest.

Zoals ieder jaar stelt het eerste ritje hier helemaal niets voor. Een kleine vier kilometer hemelsbreed, zeker niet meer is de afstand van Makkinga naar Donkerbroek. Na ze gelost te hebben waren ze binnen no time uit het zicht verdwenen richting Donkerbroek.

Bij thuiskomst vloog de koppel reeds boven het hok, ook dat is eigenlijk ieder jaar hetzelfde tafereel. Bij de jonge duiven oefenvluchtjes is dit overigens wel anders, dan kunnen ze zelfs over vier kilometer met gemaak een uurtje doen.

De doffers staan inmiddels allemaal op weduwschap. De jonge duiven zijn gespeend en alle broedschalen zijn inmiddels verwijderd. De vliegduivinnen zitten weer op hun eigen vlieghok en trainen inmiddels ook al weer volop.

Afgelopen week druk geweest met het afleveren van de jonge duiven welke geschonken waren op bonnen. Wel leuk werk maar tevens ook altijd weer een heel geplan en georganiseer.

Mogelijk dat we morgen met de duivinnen hetzelfde ritje gaan maken, we zullen overigens absoluut nog niet "forceren" nergens goed voor volgens ons. Er is nog ruim voldoende tijd. Of we de eerste trainingsvlucht met de afdeling mee doen weten op dit moment nog niet. Bij uitstekende omstandigheden mogelijk wel en anders laten we de eerste trainingsvlucht gewoon lopen.

Terug