Laatste nieuws

Testjongen Eijerkamp, zaalveiling Jubbega

  • 18-3-2017

Drukke dagen momenteel met de duiven. Vrijdag gelukkig met Duivendirect.nl een mooie rit in het oosten van het land en dat kwam bijzonder goed uit. Donderdags telefoon uit Brummen dat ze een negental jonge duiven hadden klaarzitten voor Donkerbroek. Jongen om mee te vliegen, om te testen ook dus.

En aangezien we daar meerdere keren behoorlijk succesvol mee zijn geweest willen we deze duiven graag toevoegen aan ons jonge volkje.

Wat te denken van twee kleinkinderen van de Harry van Jan Hooimans, twee kleinkinderen van de Euro, tweek kleinkinderen van de Nieuwe Olympiade, twee mooie vaaltjes uit Rosse Bart van Henderickx, kinderen uit Broer Olympic Bolt. Allemaal super rassige duiven waar ook werkelijk helemaal niets aan mankeert. We zijn er blij mee en proberen ze allemaal aan de start van het seizoen te brengen.

Vanmiddag met zijn drieën een bezoek gebracht aan P.V. de Gevleugelde Vrienden te Jubbega. Zij organiseren inmiddels voor het derde achtereenvolgende jaar een zaalveiling van jonge duiven. En ze lijken een succesformule in de hand te hebben!

Prachtig om te zien hoeveel mensen hierop afkomen en hoe er geboden wordt op de duiven. De duiven gingen dan ook voor een heel mooi gemiddelde van de aanbieder naar de koper. Het mooie hierbij is dat het grootste deel van de opbrengst voor de kweker is en dat er uiteraard een deel naar de clubkas van de Gevleugelde Vrienden gaat. Beste mensen uit Jubbega, dank voor de prima organisatie en de fijne uurtjes duivensport. Chapeau!

Trouwens als zich dit zo door blijft ontwikkelen in Jubbega dan zullen ze het clubgebouw moeten uitbreiden. De belangstelling was zo groot dat lang niet iedereen een plekje had in het clubgebouw en dat in deze tijd!

Tot slot natuurlijk ook genoeg te doen met de eigen kolonie. De meeste jonge duiven zij inmiddels gespeend. Komende week nog een aantal duiven afleveren op bonnen, de duiven uit elkaar halen en op weduwschap zetten en dan langzaam aan richting start van het nieuwe seizoen

Terug