Laatste nieuws

De kop is er weer af, duiven weer naar buiten.

  • 11-3-2017

We zijn wat later dan voorgaande jaren maar vanmiddag ook bij ons de duiven weer naar buiten. Ze hebben een dik half uur wat rondjes gedraaid en daarna zijn we begonnen om ze weer binnen te roepen.

En dat was nog een hele toer. De jonge duiven zijn vorig jaar niet overgewend op het grote vlieghok zodat die natuurlijk niet naar binnen liepen.

Uiteindelijk de laatste dertien toch maar in het schemer donker in het jonge duiven hok naar binnen gelaten. We willen nu nog niet het risico lopen om ze een nacht buiten te laten zitten. Toch wel bijzonder eigenlijk, duiven zijn zo bijzonder intelligent, je brengt ze in een donkere vrachtauto naar Frankrijk en ze komen terug. Maar je laat ze thuis los en ze lopen niet het hok vijf meter verderop binnen. En dan te bedenken dat ze daar de hele winter in de spoetnik hebben gezeten en een nest met jongen hebben.

Maar goed, na twee keer zullen ze het wel kennen.

Tevens vandaag het jonge duiven- en duivinnenhok schoongemaakt. Een heel gepoetst, geboen, gekrab, gezuig en geschrip. Het resultaat mag er overigens weer zijn. Morgen nog even ontsmetten met Virkon S en dan nog een aantal dagen leeg laten staan en dan kunnen de jonge duiven er weer in.

Terug