Laatste nieuws

Het jonge spul ontwikkeld zich bijzonder mooi

  • 26-2-2017

Dit weekend staat in het teken van het omschuiven van de ringen om de pootjes van het jonge spul. Wat gaat het toch altijd bijzonder snel, ik schreef het al zo vaak, maar verbaas mij er telkens toch weer over.

Gelukkig groeit het nieuwe leven voorspoedig en liggen ze allemaal vredig in de schaal. Een goed teken, geen geschreeuw of achterblijvers tot nog toe.

Inmiddels al wel een groot deel van de jongen kunnen ringen. Een paar die nog een dagje moeten wachten omdat hun moeder haar eieren één of twee dagen later heeft gelegd.

Nog een kleine twee weekjes en de oude duiven zullen er zo langzamerhand weer uit moeten. We zullen dit niet te vroeg doen zodat eventuele schade aangericht door de kromsnavel geen gevolgen zal hebben voor de jongen in de broedschaal. Immers als die een dag of veertien of ouder zijn, zullen ze minder kwetsbaar zijn en kunnen ze tevens gemakkelijker ondergelegd worden bij een ander koppel in de schaal.

Gisteren een prachtig mooi feest gehad bij Pieter en Gea Veenstra. Pieter mocht Abraham zien en wilde dit opluisteren met een mooi feest voor familie en vrienden. Ik mag gerust zeggen dat hij daarin voortreffelijk is geslaagd. De catering was prima en wat hebben we fijn kunnen bijpraten met een groot aantal sportgenoten!

Over twee weken zullen we de duiven gaan enten tegen paramixo. We zijn er wat later mee, hetgeen overigens geen enkele bedoeling heeft. Normaal doen we het voor het koppelen, iets dat onze voorkeur eigenlijk wel heeft. Maar het is er dit jaar niet van gekomen, schaar het maar in het rijtje van de zesjes mentaliteit van dat moment.

Terug