Laatste nieuws

Een zeer hoog aantaal bevruchte eieren

  • 12-2-2017

Ik denk dat we nog niet eerder een jaar gehad hebben met zoveel bevruchte eieren. Hoe dat kan weet ik niet maar het is wel prettig natuurlijk.

Onlangs nog wel een doffer of duivin die mis heeft gevlogen waardoor een nestje over de kop is gegaan helaas maar dat is uiteindelijk ook nog eens ons eigen schuld. We hadden namelijk de schappen weer opgehangen in de hokken en net als alle voorgaande avonden het licht uitgedaan. Daar waar we voorheen alle duiven in de broedbakken dreven gebeurde dat nu dus niet met alle gevolgen van dien. We kunnen het ook anders zeggen, de zaakjes niet goed voor elkaar door het ontbreken van een lichtdimmer in de hokken. Ach ja verkeerde zuinigte wellicht.

Is het dan allemaal verder koek en ei? Nee hoor. In het ene kweekhok waarin zich 19 koppels bevinden zijn er precies 18 koppels eieren allemaal bevrucht. Dat is natuurlijk grote klasse, echter dat ene koppel met onbevruchte eieren.....u raadt het mogelijk al het is het koppel waarvan Mr. Branco de doffer is. Een doffer waar we toch nog wel graag enkele willen kweken.

Zou mij overigens niet verbazen dat het gebeurd is met de oude baas. Is dan wel een omschakeling van alles naar niks want de voorgaande jaren heeft hij alle legsels keurig bevrucht. We wachten maar af wat de volgende ronde gaat brengen.

Terug