Laatste nieuws

Topmiddag gehad bij uitreiking Matador Aword in Dalen

  • 11-2-2017

Vanmiddag met zijn drieën naar de Matador huldiging en informatiemiddag geweest in Het Roode Hert te Dalfsen. We mogen wel zeggen dat de middag meer dan uitstekend verzorgd was door de firma Matador.

En uiteraard wordt er gepredikt voor de eigen producten, dat is natuurlijk ook logisch. Maar ook nu viel weer op te maken uit de lezingen dat de heren daar niet stil zitten en zeker op innovatieve wijze bezig zijn om ook op voergebied te verbeteren en zelfs grenzen te verleggen.

Het is natuurlijk ook logisch. We lopen namelijk mijlenver achter bij het "moderne" sportwereldje. Als je leest en bestudeerd wat ze daar allemaal aan ontwikkelingen hebben doorgemaakt en nog steeds doormaken dan hebben we nog een stukje te gaan. Maar neemt niet weg dat onze voerfabrikanten, en niet alleen Matador natuurlijk, toch volop bezig zijn om tot een juiste afstemming te komen van hetgeen we onze duiven voorschotelen.

En, laat dat duidelijk zijn, er zijn zoveel soorten, zoveel zienswijzen, zoveel methodes, zoveel goede zakken duivenvoer in de handel dat er zeer vele wegen naar Rome leiden. Gemakshalve zeggen we dan ook wel eens koop een zak voer van een redelijke prijs en het is kwalitatief goed. Dat zou ook zo maar kunnen. Maar we vergeten daarbij vaak wel de finesses. Reken maar dat de verschillen in de toekomst alleen maar kleiner worden. De "krabbers" onder ons gaan mogelijk afhaken en degene die het mooie weer maken zullen alleen maar beter en sterker worden. Uiteindelijk wordt het spelletje bepaald in luttele minuten, ja zelfs seconden. Het zou zo maar kunnen dat de factor voer daar uiteindelijk nog een bepalende rol in gaat spelen ook.

O ja alles wat daarom heen komt kijken moet uiteraard uitstekend zijn want anders gaat het voorgaande helemaal niet op. De kwaliteit van de duif zal waarschijnlijk altijd op nummer één blijven staan. Een Belgisch trekpaard wordt nooit een atletisch Arabier om maar eens een vergelijking er tegen aan te gooien.

Naast een tweetal boeiende lezingen werden ook de NPO winnaars in het zonnetje gezet. We mochten zowaar een heuse Matador Aword in ontvangst nemen voor onze 1e NPO Tongeren van vorig jaar. Een mooi gebaar en bovenal een mooie herinnering. Op de foto bij dit stukje tekst ziet u het bijhorende plaatje.

Ik meen het al eens eerder aangegeven te hebben maar de winnende duif NL16-1040660 werd na de overwinning als Antje gedoopt in de veronderstelling dat het een meisje was. Echter enkele weken voor het koppelen was toch wel zeer duidelijk dat het een jongetje was. Wat is er dan eenvoudiger dan voor Antje een J te plaatsen en er maar een Jantje van te maken. En ook Jantje zou een meisjes naam kunnen zijn, maar eigenlijk is het een kleine Jan oftewel een Jantje. De "660" is namelijk klein van stuk.

Terug