Laatste nieuws

Rustig in de hokken, ze zitten allemaal geduldig te broeden

  • 5-2-2017

Het is eigenlijk behoorlijk rustig op de hokken. De duiven zitten allemaal te broeden en het lijkt tot nog toe goed te gaan. De eerste eieren, welke zeer snel gelegd waren, zijn bevrucht dus dat is ook hoopvol.

Over een paar dagen zullen we nog enkele koppels eieren omleggen van de kwekers naar de vliegers. Veel zullen het niet zijn maar van enkele duiven willen we toch wel graag een paar extra jongen bijzetten.

We zijn benieuwd hoe de oudgedienden op het kweekhok het zullen doen, vallen er reeds enkele af vanwege de leeftijd of blijven ze het dit jaar nog gewoon "doen". Eigenlijk best wel nieuwsgierig na en inwendig hoop je natuurlijk dat ze het nog een paar jaar volhouden.

Gezond lijken ze zeker. Ze zitten prima in pak en zijn uitstekend op gewicht. Zeker na hun wekelijkse bad staan ze weer te blinken als parels.

Over enkele weken zullen ze al weer naar buiten moeten. De tijd lijkt te vliegen wat dat betreft. Betekent tevens dat het voorjaar er weer aan staat te komen en dat voelt altijd goed hier.

Op de foto bij dit stukje tekst ziet u Phyrope, een rechtstreekse Eijerkamp uit Lambrechts x Heremans, welke vorig jaar vader was van onze Antje, die we vanaf nu maar Jantje zullen noemen omdat het toch een doffer blijkt te zijn.

Phyrope is de enige rode duif op onze kweekhokken en hij staat dit jaar gekoppeld aan een dochter van Mr. Branco x Kweekster 439. Oftewel de succesvolle paring van het begin dat Mr. Branco zijn intrede deed bij ons. Het is tevens het laatste jong uit deze koppeling omdat Kweekster 439 geen eieren meer legt.

Hierboven ziet u onze Bachelor, goed voor een paar eersten waaronder een 1e NPO Menen/Moeskroen als jonge duif in 2014. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen hebben we onze beide NPO winnaars alsmede de beide die een 2e NPO hebben gewonnen dit jaar naar het kweekhok verwezen. We zijn er wijs mee, zeker gelet ook op hun geweldige afstamming.

Terug