Laatste nieuws

Prijsuitreiking Friese Fondclub en twee dagen na koppeling

  • 22-1-2017

Afgelopen zaterdagmiddag naar de feestmiddag geweest van de Friese Fonclub. Plaats van handelen de Koningshof in Heerenveen.

En gelijk aan voorgaande keren was het weer perfect geregeld door de mensen van onze Friese Fondclub. Ondanks het feit dat ze bestuurlijk of halve kracht hebben moeten draaien vanwege gezondheidsredenen en ook het vertrek van de voorzitter viel er helemaal niets aan te merken op de huldiging van de kampioenen en vluchtwinnaars.

Spreekstalmeester Wiebren van Stralen wist als vanouds het geheel op passende wijze aan elkaar te praten en had voor iedere winnaar een toepasselijk praatje. Heel netjes en eigenlijk predies zoals het hoort! En dan te bedenken dat Wiebren reeds afscheid had genomen als voorzitter vanwege andere drukke beslommeringen. Petje af voor zulke mannen!

Overigens ook alle hulde voor de overige bestuursleden en wellicht hun aanhang. Ondanks dat ze wel andere zaken aan hun hoofd hebben dan een feestje voor postduivenliefhebbers verzaken ze niet en hebben ze hun zaakjes prima geregeld. Ik schreef het al zo vaak, zonder vrijwilligers geen duivensport en zo is het!

Voor ons stond er een mooie standaard te wachten (zie foto) als gevolg van het winnen van de NPO vlucht vanaf Tongeren met de jonge duiven. Het is dan toch weer zo'n momentje dat je er even bij stilstaat en zo'n vlucht bij wijze van spreken nog een keertje beleefd. Niks mis mee!

En dan het koppelen, afgelopen vrijdagavond bij elkaar gezet en we mogen zeggen dat het meer dan goed verloopt tot nog toe. Op twee koppels na die het niet met elkaar konden vinden, tja geen wonder bleek dat Henk twee doffers bij elkaar had gezet en dat Dolf twee duivinnen bij elkaar heeft gezet. Het wilde niet echt vlotten! Toch vreemd dat zulke duiven zich nooit hebben getoond tijdens de periode dat ze gescheiden hebben gezeten. Betekent namelijk wel dat er altijd een doffer tussen de duivinnen heeft gezeten en andersom een duivin tussen de doffers. Ach ja het kan verkeren!

Gelukkig heeft vrijwel elk koppel zijn of haar bak reeds te pakken en dat scheelt een slok op een borrel. We hebben er ook nog eens prachtig weer bij. Overdag zon en dus warmte op de hokken en 's avonds een beetje vorstig waardoor ze in alle rust de nacht in gaan.

Over een dikke week maar eens kijken of er van die kleine witte ovale dingetjes in de schalen liggen.

Terug