Laatste nieuws

Ook hier de duiven gekoppeld

  • 20-1-2017

Daar waar bij velen de eerste jonge duiven 2017 reeds gespeend zijn, hebben wij vandaag onze duiven gekoppeld. We zijn daar altijd niet één van de eersten mee en menen er goede redenen voor te hebben ook. Maar gelukkig zijn we daar ook allemaal vrij in natuurlijk en dat moet vooral zo blijven!

Na een zeer grondige poetsbeurt van de hokken, stofzuiger, sopje en doek komen er bij ons dan altijd aan te pas kon het feest ook hier tegen het einde van de middag beginnen.

Zowel de kwekers als de vliegers hebben we gelijktijdig gekoppeld. Ook nog eens perfect "koppel" weer, maar dat is puur toeval want voor hetzelfde was het 10 graden onder nul.

Dit jaar toch weer een aantal bijzonder fijne koppels kunnen samenstellen, wat dat gaat opleveren is altijd weer afwachten. De verassingen zitten veelal in een totaal onverwachts hoekje en dat maakt het allemaal ook zo mooi natuurlijk.

In het weekend zullen we met kleine tussenpozen de koppels om beurten los laten om zo hun nieuwe bak te leren kennen. Een hele klus ieder jaar weer maar toch niet geheel onbelangrijk.

Op de foto hieronder ziet u Mr. Branco met zijn nieuwe vriendin uit Olypic Vivian van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Terug