Laatste nieuws

Op naar koppeling en nog een bonnetje gespot

  • 17-1-2017

Het is koud, we zijn ook niet zo veel meer gewend natuurlijk, maar temperaturen van een graad of 5 of meer onder nul en dan ook nog een mistig weer zijn nu niet bepaald om "warm" van te worden. Maar het hoort natuurlijk wel bij dit jaargetijde en het heeft ook zijn mooie kanten. De foto bij dit riedeltje tekst dateert van 17 januari 2016 oftewel precies een jaar geleden, ook toen winters maar wel met een blauwe lucht!

Komende vrijdag wordt er hier gekoppeld. Het is er mooi weer voor overigens ook al is het voor ons als liefhebbers wat minder prettig maar het koppelen wil meestal wel lekker vlotjes. Moet natuurlijk geen min 10 of nog kouder gaan worden want dan zal er niet veel paringslust zijn maar een klein beetje kou in de nacht is super.

Wordt nog weer een mooie klus, eerst alle hokken uitzuigen en afnemen met een doek om het geheel weer fris te maken. Tegen het einde van de avond zullen we vervolgens de spannetjes weer bij elkaar zetten. Op papier weer pracht koppels maar wat zegt het.......de goeie kwamen al zo vaak uit verrassende hoek en dat is ook altijd wel mooi om te ontdekken.

Hier wordt er meestal een weekje bijgelicht, overigens ook niet eens altijd, maar dit jaar blijven de lampen aan tot 20.00 uur in de avond. Dat is ook het enige dat we doen. In het weekend als het al echt guur weer is zullen we de verwarming overdag nog wel eens aan hebben. Dit is echter niet voor de duiven maar meer voor de baasjes.........

Inmiddels hebben we ze ook een week aan het kweekvoer, ook hier geen extra bedoelingen bij overigens. We hadden het overige voer op en zijn vandaar maar gestart met het kweekvoer. Overigens wel een bijzonder fijn kweekvoer van Matador. Over het algemeen hebben we niet zo veel verschil in het duivenvoer maar de Superkweek van Matador spreekt ons bijzonder aan, de jongen doen het er altijd meer dan goed op.

Op www.bonnenverkoop.nl staat bij de Friese Fondclub nog een bon van ons. Deze is nog niet erg hoog ingezet dus voor de liefhebber, sla uw slag!

Terug