Laatste nieuws

Jonge duiven gescheiden

  • 26-12-2016

Eerste en tweede kerstdag, tussen de gezellige familie verplichtingen door nog even tijd gehad om onze jonge duiven te scheiden.

Onze oude duiven scheiden we altijd redelijk snel na de laatste vlucht maar de jonge duiven laten we meestal tot een week of drie voor koppelen bij elkaar.

Tevens de gelegenheid te baat genomen om alle duiven te druppelen tegen luis en ander gespuis. Overigens stonden de dames en heren er perfekt op. De vrouwelijke kweekduivinnen misschien iets te zwaar maar dat zullen we de komende twee weken wel recht gaan trekken.

Voor het overige valt dit jaar op dat we royaal in de jonge doffers zitten en iets minder (in aantal) jonge duivinnen. Gelukkig is de keus ruim voldoende om het aantal koppels te gaan zetten dat we graag willen.

Zoals het nu lijkt wordt er of 13 of 20 januari 2017 gekoppeld, de kans is het grootst dat we voor de laatste optie gaan kiezen. Het is natuurlijk nog wel even afhankelijk van wat het weer gaat doen.

Op de foto bij dit stukje tekst ziet u good old Euro van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Zaterdag niet in de handen gehad maar dus wel kunnen aanschouwen en ogenschijnlijk is hij nog bijzonder fitaal.

Terug