Laatste nieuws

Waarom toch die website?

  • 7-12-2016

Een paar weken geleden vroeg mij iemand waarom ik toch altijd zo druk met die website in de weer was. Hij kon het zich zelf niet voorstellen om met enige regelmaat een stukje tekst te fabriceren en vroeg zich ook af of ik (we) er een bepaald doel mee nastreven.

Nou het antwoord is wel heel erg eenvoudig hoor, ik doe dit nu bijna tien jaar en puur vanwege het feit omdat ik het leuk vind om de dagelijkse/wekelijkse gang van zaken rond ons duivengebeuren een beetje bij te houden en met anderen te delen.

Verwacht van mij geen ingewikkelde verhalen over systemen, voeding, medicijnen enzovoort. Simpelweg omdat ik er geen verstand van heb. Mocht ik er al eens iets over schrijven dan is dat puur omdat ik er iets over gelezen heb, er naar geïnformeerd heb of iets dergelijks.

Nee voor mij een website met als belangrijkste doel een stuk archief en naslag werk voor ons zelf. Ideaal, de koppels bij de hand, de uitslagen bij de hand, data bij de hand, referenties bij de hand kortom een naslagwerk. En ik moet zeggen ik maak daar erg veel gebruik van.

En natuurlijk ook een mooi medium om je eigen duiven eens voor het voetlicht te brengen bij een verkoop of een bonnenverkoop. Niets mis mee lijkt mij immers degene die het niet wil lezen moet het zeker overslaan en degene die het interessant vindt leest het meestal met plezier. Toch wekelijks rond de 2.000 bezoekers en dat al vele jaren lang.

Opvallend wel de verdubbeling van het aantal bezoekers als een lastige vlucht zich aandient of als er sprake is van een twijfelachtige lossing. Blijkbaar zijn we dan wel erg nieuwsgierig wat die Douna er van vindt. Maar ach dat hoort er ook bij.

Zelf lees ik met regelmaat een tiental websites echter er zijn ook weken bij dan lees ik er geen. Wat opvalt is dat er vele meningen zijn, soms denk ik super soms zit ik hoofdschuddend achter het scherm. Ach ieder zijn idee en ieder zijn ding. Niemand weet het dus denk ik dan maar weer.

Vanavond nog een belletje uit het Brabantse van een liefhebber die een jong op onze jonge duivenverkoop heeft gekocht en deze vanmiddag bij GPS in Elshout heeft opgehaald. Hij was bijzonder te spreken over de kwaliteit van het beestje en dat horen we natuurlijk graag!

Even wat anders, er zijn dit jaar erg veel bonnen geschonken. We zien het deels als een plicht en doen het ook graag maar paal en perk stellen moet zo nu en dan ook eens gebeuren.

Op dit moment staan er op www.bonnenverkoop.nl bij P.V. de Griffioen Oosterwolde, P.V. Snel Smilde, P.V. Us Nocht Bontebok, Duivensport Heerenveen bonnen van ons. Neemt u eens een kijkje!

Terug