Laatste nieuws

Wat een triest weer vandaag!

  • 15-10-2016

Voor het eerst sinds april geen vlucht vandaag. En eerlijk is eerlijk het is een beetje afkicken. Vooral de wijze waarop ze de afgelopen weken kwamen was een pracht om mee te mogen maken.

Hoe anders is het vandaag, zeer slecht zicht en dat eigenlijk al de hele dag. Wat ons betreft zijn we bijzonder blij dat we geen duiven hebben ingekorfd op de laatste taartvluchten.

Ze zijn allemaal wel gelost maar kijkend naar de meldlijsten dan lopen de vluchten uit het noorden niet op rolletjes. Hopelijk komt dat allemaal goed vandaag. De vlucht vanuit het zuiden, met wind in de rug, moeten een stuk beter gaan zou je denken.

Alhoewel op het moment dat ze hier 100 kilometer per uur zouden vliegen is het toch zo grijs als ik weet niet hoe. Zeer interessant om te volgen waar de (meestal jonge) duiven toe in staat zijn.

Vandaag nog een kleine selectie doorgevoerd. Beetje bij beetje komen we nu op onze aantallen ook al zijn we er nog niet. Tevens vandaag nog het vorige week op facebook verkochte schimmeltje afgeleverd aan Timco van den Berg uit Nunspeet. Volgens mij is Timco er zeer content mee en wij hopen natuurlijk dat hij er succesvol mee zal zijn.

Nog een paar duiven dienen afgeleverd te worden op bonnen of andersinds. Zo moeten er nog exact tien stuks verhuizen naar elders.

Op de foto ziet u, voor zover mogelijk, de weersituatie van vandaag 15.30 uur. Een aanzicht vanaf buiten het dorp, het zicht is redelijk beperkt. Eigenlijk een grauwe wereld waarin we vanmiddag liepen.

Terug