Laatste nieuws

Super gedaan Dolf!

  • 3-10-2016

Wat is dat nu voor een kop boven dit artikeltje zult u denken? Het is vrij simpel, drie jaar geleden kreeg Dolf de ingeving om ter vervanging van twee kleine oudere hokken één nieuw hok te bouwen. Een hok bestemd voor de vliegduivinnen, taartjongen en de helft van de "reguliere" jonge duiven welke het normale programma dienen af te werken.

Het resultaat is mooi en functioneel geworden, dat konden we gelijk al aanschouwen. Zie hiertoe ook de foto bij dit stukje tekst.

Maar wat allesbepalend is, dat zijn de resultaten natuurlijk. Een mooi hok waar je nooit een platte prijs op speelt is na korte tijd al niet zo mooi meer zullen we maar zeggen.

Hoe anders is het met het nieuw gebouwde hok door Dolf. Oordeel maar eens:

Er is met weduwduivnnen en jonge duiven op gevlogen in de jaren 2014, 2015 en 2016. Drie volle jaren dus. Totaal 136 top tien noteringen in verenigingsverband, geen sinecure derhalve.

Van deze 136 top tien noteringen de volgende eerste prijzen (allemaal in verengingsverband, waaronder trouwens ook in rayon en afdelingsverband):

1e Gien, 1e Laon, 1e Weert, 1e Argenton, 1e Hapert, 1e La Louviere, 1e Zutphen, 1e Menen, 1e Gennep, 1e Tongeren, 1e Morlincourt. Dat zijn welgeteld 11 eerste prijzen.

Van deze 11 eerste prijzen ook nog eens 2 NPO overwinningen en daarnaast nog een 2e NPO en een 10e NPO. Oftewel 4 teletekstnoteringen.

Kortom super getimmerd Dolf!

Terug