Laatste nieuws

Hoppa week al weer in tweeën, van alles wat.

  • 21-9-2016

Net zo makkelijk als maar kan en dat is maar gelukkig ook natuurlijk, de week is al weer over de helft. We gaan weer richting weekend zeggen sommigen ook wel eens. Voor ons als duivenliefhebbers is dat laatste ook vaak van toepassing. Weer uitzien naar de volgende vlucht, toch het mooiste wat er is.

Las afgelopen weekend na lange tijd weer een aantal sites van anderen en zag bij Theo Pander een mooi rijtje met top tien noteringen, topjaar gehad daar in Joure trouwens. En eerlijk is eerlijk mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld en ik kon het ook niet laten om voor ons een rijtje op te zetten met top tien noteringen. En waar het in Joure Lesly is, of in Wilhelminaoord de Vechtmachine zo is het hier Mr. Branco die een enorme stempel drukt op het prestatieniveau van onze duiven. Dus van hem, voor zover bekend, eens een rijtje gemaakt. Op de homepage van onze site treft u het overzicht aan. Is voor Mr. Branco toch een uitzonderlijk mooi lijstje aan het worden. Wie had dat ooit gedacht van die kleine maar o zo fijne rakker!

En ja dan blijkt maar eens te meer dat we niet mogen klagen. Helemaal niet zelfs, we doen dat uiteraard ook niet ons daarbij heel goed realiserend dat het gros der collega duivenliefhebbers er alleen maar van droomt. We zijn het ons terdege bewust en daarom proberen we ook daar waar mogelijk zoveel mogelijk mensen te helpen een stapje verder te komen in onze hobby. Overigens ook vaak een dankbare taak. Het betaald zich ook weer terug in een hele reeks bijzonder mooie referenties. Hierbij valt met name de kwaliteit van de behaalde resultaten op. Vele overwinningen in groot verband zitten er tussen.

Komende vrijdag inkorven voor de eerste taartvlucht. We zullen zeer waarschijnlijk 33 stuks inkorven voor een vluchtje vanaf Boxtel. De omstandigheden lijken gunstig zodat de kale jonkies met een redelijk gerust gevoel in de mand gestoken kunnen worden.

De vliegduiven zijn bezig om hun jong groot te brengen. Het zal nog ruim 1,5 week duren voordat ze gespeend kunnen worden. Alsdan zullen we de oude duiven gaan scheiden en komen de jonge duiven in het oude duivenhok. De jongen worden overigens niet gescheiden. Dat zal niet eerder dan ergens rond kerst gaan gebeuren. Overwennen doen we ze bij voorkeur wel, scheelt in het voorjaar veel extra werk.

De selectie is al in volle gang hier. De meeste keuzes zijn al wel gemaakt. Resteert de "stofkam" om tot de gewenste aantallen te komen waarmee we de winter in willen.

In tegenstelling tot vele anderen wordt er in de rui niet gekuurd tegen paratyphus. We doen dit na de rui drie weken lang en enten is hier tegenwoordig uit den boze. Het zijn bewuste, zeer wel overwogen keuzes afgestemd en bediscussieerd met enkele dierenartsen en topspelers in ons landje.

Tot slot, de officiële vluchten ten einde, tevens de gelegenheid om met het mooie weer het schilderwerk aan de hokken te doen. Compagnon Dolf heeft het er al weer druk mee!

Terug