Laatste nieuws

Op naar Asse Zellik

  • 16-9-2016

Het duurde vrij lang dit keer totdat we wisten waar de duiven naar toe gingen. Het voelt ook niet echt goed zoiets maar goed het valt ook niet mee om tegenwoordig zo maar even een lossingsplaats te vinden. De regeltjes zijn streng en lossingsvergunningen worden zomaar niet afgegeven.

Vanavond voor de laatste vlucht van dit seizoen de duiven ingekorfd voor Asse Zellik, afstand voor onze duiven rond de 273 kilometer. Voor ons 88 duiven in de strijd, hiervan 54 oude duiven op dikke jongen en nog eens 34 late jongen door ons veelal taartjongen genoemd omdat ze straks ook nog een paar keer mee moeten met de taartvluchten. we hebben dit keer een aantal oude duiven thuisgehouden. Een paar omdat ze het niet blijken te kunnen en een paar omdat we ze beslist niet kwijt willen omdat ze naar het kweekhok zullen verhuizen. In dat laatste geval is er maar één remedie, niet spelen!

De twee aangewezen duiven zijn dit keer twee mannen. De NL14-309 Bachelor en de NL14-129 Max. Twee doffers die normaal gesproken weten op tijd thuis te komen.

In de vereniging totaal 349 klokduiven ingekorfd en nog eens 89 vrachtduiven.

Hopelijk morgen nog een keer mooie omstandigheden zodat we een mooie afsluiting van het seizoen mogen meemaken.

Terug