Laatste nieuws

Een bezoekje aan de dokter

  • 14-9-2016

Dokter Fernand Mariën was weer in de provincie, betekent wederom ons reguliere bezoekje aan de man in de witte jas. Het mandje duiven werd gecontroleerd en beoordeeld en de slotconclusie was dat de duiven er uitstekend op staan. En natuurlijk hadden we niet anders verwacht maar het klinkt toch altijd als muziek in de oren.

We zitten inmiddels nog volop in de voorbereiding voor de laatste vlucht. Waar ze naar toe gaan is nog niet bekend. Er is sprake van La Louviere maar of dat ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren is nog niet zeker.

Er zal uiteraard ook afgewacht worden wat de weersvoorspellingen gaan doen voor komende zaterdag. Op een verregende of uitgestelde laatste vlucht zitten de meeste liefhebbers immers ook niet te wachten.

Nu lijkt het langzaam aan behoorlijk beter te worden voor komende zaterdag dus er liggen wel degelijk mogelijkheden.

Wat onze duiven betreft mogen we stellen dat ze het nog steeds prima doen. Er wordt zeer stevig getraind door de oude duiven en ze zitten allemaal in hun zondagse jasje zo lijkt het wel.

Met de vroege jongen vliegen we na Morlincourt niet meer en hier zien we zelfs voorzichtig de rui invallen. De taartjongen moeten nog wel mee, deze groep traint zeer matig en ruien behoorlijk. Voor hen is het te hopen dat het zaterdag op zijn minst een beetje droog blijft.

We wachten af wat het gaat worden.

Terug