Laatste nieuws

Wat een schitterend weertje! Lossing om 8.30 uur. Zeer vlot verloop

  • 10-9-2016

Allemachtig dat is pas fijn wakker worden. De afgelopen week bij het opstaan was het telkens nog donker, de straatlantaarns waren toen zelfs aan. Nu op de vrije zaterdag een paar uurtjes later en je wordt wakker met een strak blauwe lucht en het zonnetje er volop bij.

Ze zijn al los is het eerste dat door je hoofd schiet. Maar dat was iets te optimistisch, immers er dient vast nog wat inversie en dergelijke opgeruimd te worden. Maar gelukkig is het lossingstijdstip al wel bekend. Ze worden straks om 8.30 uur gelost met prachtig weer. Helaas voor ons dit keer waarschijnlijk te veel oost in de wind voor een knalvroege in groot verband. Neemt niet weg dat het een prachtig mooie vlucht kan gaan worden.

Wat de snelheid zal gaan worden vind ik bijzonder lastig inschatten dit keer. Klokken tussen 10.55 uur en 11.10 uur moet lukken lijkt mij.

Mooi waren ze weer de aankomsten, mega hoog enkelen zelfs en een minuut of vijf eerder dan verwacht! Vanuit het noord oosten hangen plots een drietal duiven boven ons hok. Ze draaien een vijftal ronden waarna er zich een stuk of tien bijvoegen om vervolgens op de plank te landen. De eerstgeklokte duif nu de NL15-518 een doffer uit de Space Mountain aangeschaft bij Harm Vredeveld. De verlossende piep van het kloksysteem klinkt om 10.49 uur hetgeen een snelheid van 1.634,5 m.p.m. betekent. Het verloop is bijzonder vlot. Zeker de ouden vallen goed door. Opvallend is, we zien dat bijna altijd weer, dat op de eerste twintig tot dertig duiven eigenlijk wel wat meer "doel" zou mogen zitten terwijl dit juist bij alle volgende latere duiven wel het geval is terwijl er soms maar vijf minuten tijdsverschil in zit. In de vereniging verliezen we nipt de eerste plaats aan J. & S. Timmermans. Van harte gefeliciteerd hier mee!

Op de foto kijkt Henrie naar het westen waar vandaan we vandaag de duiven hadden verwacht, ze kwamen echter hoog uit het noord oosten.

Dat vijfde rondje hadden ze beter achterwege kunnen laten blijkt nu achteraf. Acht seconden komen ze nu tekort voor de overwinning maar goed het is niet anders en daar komt bij we weten ook niet hoe het bij de collega's is gegaan natuurlijk, misschien hebben ze daar wel een paar minuten om de deur gevlogen alvorens ze vallen. De uitslag is overigens naar dikke tevredenheid.

Tegen 412 duiven in de club werd het: 3,4,5,6,7,8,10,12,13,14,15,16,17,18,20,23,24 enzovoort met totaal 47 van de 94 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Van deze 47 prijsduiven 2 late jongen en dus 45 oude duiven.

Uitslag Heusden-Zolder afdeling Friesland '96

Uitslag Heusden-Zolder Samenspel E1 afdeling Friesland '96Uitslag Heusden-Zolder District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Heusden-Zolder rayon Frisia Oost

Uitslag Heusden-Zolder P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug