Laatste nieuws

Het heeft er toch wel in gehakt......

  • 7-9-2016

De woensdag zit er al weer bijna op, betekent dat er al weer bijna een inkorving voor de deur staat. Merk toch wel dat het gebeuren van afgelopen zaterdag wel een klein beetje zijn sporen heeft nagelaten. Het was zo onvoorstelbaar goed wat de beestjes lieten zien en dan gebeurt er iets waar je al jaren in je achterhoofd rekening mee houdt. De klok doet het niet. Niet leuk en op een totaal verkeerd moment (voor zover er een "goed" moment kan zijn overigens). Vraag mij zelf af of we het ooit weer mee gaan maken dat de duiven zo goed af zullen komen en dan vooral zo super mooi op tijd. Kortom dan merk je toch met wat voor passie en gedrevenheid hier de duivensport beoefend wordt en dat is dan wel weer leuk om te ervaren.

Invloed op de duiven zal het ook vast hebben. De beestjes wisten ook niet wat hun overkwam. Anders in alle rust de duiven naar binnen loodsen en hoe anders was het nu. Drie dwaze kerels die als een gek heen en weer renden naar de inderhaast in elkaar geknutselde klok. Twee duiven in de hand, duiven bij de voerbak en drinkbak weggraaien bij wijze van spreken en hup weer op een draf richting klok............ze zullen het vast vreemd gevonden hebben. Sommige duiven wel drie keer over de antenne gehouden niet wetende of ze nu wel of niet geklokt waren. Uiteindelijk maar een paar manden in het hok gezet en alle duiven gepakt om zodoende zeker te weten of alles geklokt was zodat we ook het totale overzicht weer te pakken hadden. Ach ja het kan verkeren, we hadden een getuige in de vorm van een supporter. Hij zal wel gedacht hebben wat een dolle boel daar in Donkerbroek.

Maar goed we moeten nog twee keer door en dat gaat natuurlijk ook gebeuren. Vrijdagavond inkorven voor Heusden-Zolder met voor onze duiven een afstand van rond de 227 kilometer. Nog steeds zijn we elke dag met volle overgave bezig om ze  volledig tip top aan de start te kunnen brengen. Wat dat betreft zijn het hier nog steeds hoogtij dagen qua training, verzorging en voorbereiding.

Enkelen stelden reeds de vraag of we de jonge duiven ook doorspelen op de natour of eigenlijk andersom "jullie spelen de jonge zeker ook door op de natour?" Het antwoord kan kort zijn, we zullen dat zeer zeker niet doen. We hebben het ook geen tel overwogen zelfs. Komt bij dat we momenteel de oude duiven zeer waarschijnlijk ook een stuk beter hebben dan de jongen.

Onze oude duiven trainen momenteel twee keer daags een uur. 's Morgens gaat dat uitstekend en 's avonds is het iets gematigder. Tevreden over de training zijn we zeker wel. Voor het overige staan ze er goed op, ze zitten inmiddels allemaal op jonkies. Vrijdag op de inkorfdag zullen het jongen zijn van rond de 7 dagen oud.

Daarnaast gaan we uiteraard de late jongen weer inkorven. Ze zijn er allemaal weer dus die mogen weer mee voor vlucht drie. Ze zullen het lastig krijgen vanwege de hevige rui maar ze mogen wat ons betreft de tijd nemen om thuis te geraken.

Terug