Laatste nieuws

Internetstoring KPN, maar even overschakelen naar Ziggo en de wet van Murphy

  • 3-9-2016

Vanaf 6.45 uur al KPN internet storing. Ik heb het eigenlijk nog vrijwel nooit meegemaakt en zeker niet langdurig. Maar nu is het dus bingo. Dan maar gebruik maken van de internet van compagnon Dolf, Ziggo is daar de leverancier en dat werkt goed!

De duiven in Tilburg zijn gelost om 10.20 uur bij een matige zuid westen wind. Naar wat ik heb begrepen is het inmiddels in een groot deel van Nederland goed weer dus dat gaan we treffen. Verwachte aankomsttijd ergens tussen 12.10 uur en 12.30 uur, zou ook maar zo nog iets sneller kunnen trouwens.

Morlincourt is reeds gelost om 9.30 uur bij een matige noord westen wind draaiend naar west en later zuid west. Moeilijk inschatten wat de snelheden zullen worden maar klokken ergens tussen 14.15 uur en 15.00 uur moet toch kunnen lijkt mij.

Hoe dan ook.............geniet van de aankomsten vandaag, ze zullen wederom zeer mooi zijn!

Helaas viel er niets te genieten! Veel stress, rond de 25 in het hok maar niets in de klok! Oftewel de wet van Murphy heeft vandaag toegeslagen bij ons.

Eerst geklokte duif nu 12.21 uur hetgeen een snelheid van 1.506 mpm betekent, het is de NL14-129 Max die we als eerste over de antenne houden. Rond de vier minuten ruim verspeeld vandaag, dit is inclusief de minuut rondvliegen van de eerste duif. Jammer maar het is niet anders. De overwinning gaat naar Harm van Dijk die we van harte feliciteren hiermee. De duiven kwamen overigens uitzonderlijk goed. Later meer hierover, eerst Morlincourt.

Vanuit het noordoosten plots een jong, op een tijdstip waarop we het idee hadden dat het nog een mooie tijdduif zou kunnen zijn gelet op de meldingen. Na een tweetal kleine rondjes valt de NL16-695 uit Chicago Silver (Jan Ganzeveld) x Dolce 08 (Hans & Evert Jan Eijerkamp) op de antenne om geklokt te worden om 14.40 uur,snelheid 1.431,6 mpm. Een paar minuten later gevolgd door nummer twee en drie.

Het verloop is redelijk, niet aan een touwtje maar wel met enige regelmaat. Zoals het nu lijkt een mooie overwinning in de club waar we uitermate blij mee zijn. Ook in de afdeling lijkt het inderdaad een mooie duif op tijd te zijn, met heel misschien nog wel een TT notering!

We weten dat het nog zeer wankel is maar toch mooi om al vast een plaatje te plaatsen

Tja wat en hoe moet je hier nu over schrijven. Voorop gesteld het verwachtingspatroon was bij ons vandaag eigenlijk torenhoog! En eerlijk is eerlijk onze duiven hebben dat ook voor de volle 100% waargemaakt. Maar...........je ziet het niet in alle twee de uitslagen terug en dat is jammer!

Gelijk maar beginnen met Tilburg, tegen 417 duiven werd het in de club: 13,14,15,16,17,18,19,20,22 enzovoort met totaal 35 van de 95 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Dat was geen spetterend begin van de uitslag, nee absoluut niet maar we mogen zeer zeker niet spreken over een teleurstellende vlucht. Het is niet fijn om op te schrijven maar als de techniek ons niet in de steek gelaten had, hadden we een ongelooflijke knaluitslag neer kunnen zetten vandaag. En niet alleen in de club maar ook in de afdeling een vijftal bij de eerste 10. Helaas de duiven werden niet geconstateerd zodat we al 25 in het hok hadden maar geen in de klok! Jammer is niet anders, gebeurt anderen ook wel eens maar toch. De klok telt en dat moet uiteraard ook maar mooi zo blijven. We hopen het voorlopig niet meer mee te hoeven maken in ieder geval.

Dan moeten de jongen van Morlincourt dit maar goed maken en dat hebben ze wat ons betreft ook zeker gedaan. In de club tegen 182 duiven werd het 1,3,10,14,19 enzovoort met toaal 18 van de 50 in de punten 1 op 4 gerekend. Voeg hierbij dat onze eerste zeer wel mogelijk nog een mooie 10e NPO TT plaats in de afdeling pakt en dan is voor ons deze vlucht zeker geslaagd te noemen. Ook het jonge duiven kampioenschap in de club is hiermee in de wacht gesleept.

Kortom een dag waar de wet van Murphy in volle hevigheid zijn werking deed. En achteraf moeten we maar gewoon zeggen het hard veel beroerder gekunt.

Uitslag Morlincourt afdeling Friesland '96

Uitslag Morlincourt Samenspel E afdeling Friesland '96

Uitslag Morlincourt dirstrict 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Morlincourt rayon Frisia Oost

Uitslag Morlincourt P.V. de Griffioen te Oosterwolde

 

Uitslag Tilburg afdeling Friesland '96

Uitslag Tilburg samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag Tilburg district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Tilburg rayon Frisia Oost

Uitslag Tilburg P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug